Чортків online

Місто без бар’єрів: Чортків продовжує ставати комфортним для всіх

Чортківські вулиці, площі, парки, магазини, супермаркети, аптеки, лікарні, школи та садочки, банки і бюджетні установи повинні бути загальнодоступними для всіх – і людей з інвалідністю, і матерів з колясками. Лише за останній час у Чорткові на декількох вулицях понизили тротуари та бордюри на пішохідних переходах, будували пандуси до медичних, освітніх та інших бюджетних установ, вимощували тротуари із тактильною плиткою і т.д.
 
Щоб дослідити безбар’єрність міста та допомогти у вирішенні питань доступності будівель для людей з інвалідністю, матерів із колясками та інших маломобільних груп людей до Чорткова завітав заступник голови комітету доступності для людей з інвалідністю Тернопільської ОДА, голова «Спілки прав людей з інвалідністю» Михайло Костів.
 
Заступник міського голови Чорткова Віктор Гурин ознайомив гостя із роботою, котру вже зробила Чортківська міська рада задля того, щоб місто відповідало нормам безбар’єрного простору.
 
✅Зокрема наголосив, що нещодавно до поліклінічного та приймально-діагностичного відділень Чортківської центральної міської лікарня збудували правильні пандуси, у яких кут нахилу не більше 8 градусів та з поручнями з обох боків.
 
✅Чимало бордюрів на пішохідних переходах по вул. Шевченка, Гончара, Ст. Бандери, Незалежності знижені до одного рівня з проїжджою частиною.
 
✅Також поступово з’являються у Чорткові найважливіші елементи міської інфраструктури для людей з порушеннями зору – тактильна плитка. Плитка попереджає про східці, переходи, може слугувати маршрутом. Таким чином, люди з порушеннями зору можуть рухатися містом із більшою впевненістю. Таку плитку вимостили на новому тротуарі по вул. Незалежності.
 
Голова «Спілки прав людей з інвалідністю» Михайло Костів запропонував створити комісію з обстеження будівель на відповідність доступності для людей з інвалідністю та продовжувати поступово, крок за кроком, приводити Чортків у відповідність до норм безбар’єрного простору.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту