Чортків online

У Чорткові відзначили День захисника та захисниці України

14 жовтня – день багатий на свята, адже сьогодні українці відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, створення Української повстанської армії та День захисника і захисниці України.
З нагоди святкування сьогодні після літургії на подвір’ї церкви Святої Покрови у день храмового свята громадськість, духовенство та представники влади у спільній молитві вшанували славних синів України – героїв УПА, воїнів-визволителів у роки Другої світової війни, героїв Небесної та воїнів російсько-української війни.
«Сьогодні День захисника і захисниці України. Ми повинні пам’ятати тих, хто віддав життя за нас та нашу країну. Зранку ми молились на могилах наших героїв – Ігоря Штуника, Дениса Громового, Руслана Рущака, Романа Ільяшенка, Івана Федоровича. У них залишились діти, батьки, тож наш обов’язок – завжди цим людям допомагати.
Радію тому, що в Україні, нарешті, почали робити правильні акценти на сьогоднішньому святі – День захисника та захисниці. Насправді багато жінок теж стали на захист рідної країни, і про це потрібно голосно говорити», – зауважив у вітальному слові міський голова Чорткова Володимир Шматько.
За добросовісну працю, сумлінне виконання службових обов’язків, мужність, патріотизм, служіння українському народу, захист кордонів нашої держави, збереженість її територіальної цілісності та недоторканості почесною відзнакою Чортківського міського голови «За честь і відвагу» нагородили: Олександра Гребелюка, Романа Кійонку, Василя Кільчицького, Павла Ковальського, Віталія Корчинського, Євстахія Осьмака, Івана Ласківського, Бориса Марущака, Юлію Павлович та Олега Салацького.
А також оголосили подяку Чортківського міського голови: Максиму Давибіді, Олексію Ракітіну, Зоряні Чижик та Ірині Шмиголь.
Центр культурних послуг імені Катерини Рубчакової та Чортківська міська музична школа підготували для військових декілька чуттєвих музичних творів. А дітвора, заздалегідь власними руками виготовивши у Чортківській публічній бібліотеці осінні композиції, віднесла їх на могили загиблих героїв.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту