Чортків online

Перший Чортківський кінофестиваль: як працівники культури своє професійне свято відзначали

Учора, 9 листопада, в Україні відзначали День працівників культури та майстрів народної творчості. Урочисті заходи, вітання, вручення грамот і багато інших вже тривіальних для нас речей відбувались по всій країні. Втім у Чортківській громаді до відзначення професійного свята людей, без яких неможливо уявити розвинене цивілізоване суспільство – підійшли чи не найкреативніше! У Чорткові відбувся перший кінофестиваль, за підсумками якого обрали найкращий ремейк на відому кінострічку, найкращу режисерську роботу та найкращого актора. Втім про все – по порядку.
 
Заступниця міського голови Людмила Колісник спільно із управлінням культури та мистецтв придумали для закладів культури Чортківської громади оригінальне і, будьмо відвертими, – непросте завдання. Працівники центрів культурних послуг (Чортків, Біла, Росохач), публічної бібліотеки (якій допомагав туристично-інформаційний центр), музичної школи протягом останнього тижня пробували себе у нових ролях – режисерів, акторів, сценаристів, гримерів, костюмерів. А результатами креативної праці повинні були стати короткометражні фільми (до 12 хвилин) – ремейки на відомі кінострічки.
 
Переглядаючи фільм за фільмом працівники культури все більше доводили у першу чергу самим собі, що Чортківська громада направду багата талановитими людьми. Гра акторів-аматорів подекуди нічим не відрізнялась від професіоналів, деякі короткометражки дивували оригінальними задумками, а зал раз-по-раз вибухав сміхом.
 
Пропонуємо і вам переглянути всі кінострічки:
? Чортківська міська музична школа – ремейк на фільм «У джазі тільки дівчата» – https://youtu.be/b2ANK3Deiiw
?Центр культурних послуг імені Катерини Рубчакової Art Culture Chortkiv – ремейк на фільм «Сам удома» – https://youtu.be/uIyPASRHk-U
? Центр культурних послуг с. Біла – ремейк на фільм «Службовий роман» – https://youtu.be/RMjekcH8IVM
?Центр культурних послуг с. Росохач – ремейк на фільм «Свати» – https://youtu.be/KJqI7gaXZN0
? Публічна бібліотека Чортківської міської ради – ремейк на фільм «Величне століття. Роксолана» – https://youtu.be/R7j6jN80kmU
 
«Було надзвичайно важко обрати кращих з кращих. Бо усі ви – без виключення – молодці! Ніколи не сумнівався у вашому професіоналізмі, але сьогодні ви перевершили самі себе. Такому відзначенню професійного свята точно позаздрить кожен. Бажаю вам лише розвивати свої навики, творити для себе і для людей! І з нетерпінням чекаю відкриття концертного сезону», – у вітальному слові зазначив Володимир Шматько.
 
Отож, за підсумками журі:
?Найкращий ремейк – Чортківська міська музична школа
?Найкраща режисерська робота – Центр культурних послуг імені Катерини Рубчакової Art Culture Chortkiv
?Найкращий актор – Петро Сава (Чортківська міська музична школа)
 
Також з нагоди професійного свята почесними грамотами міського голови нагородили народних умільців нашої громади: Ларису Бойчун, Ірину Вербіцьку, Людмилу Гургач, Марію Свістіль, Володимира Шерстія, Віктора Боркуту, Олесю Токар, Андрія і Марту Стрижаків, Оксану Степанову, Ніну Мінду.

????????????????????????????????????


Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту