Чортків online

Підготовка до 500-ліття Чорткова триває: керівництво громади зустрілось із духовенством

Підготовка до відзначення 500-ліття Чорткова з моменту отримання статусу міста триває. Нещодавно на сесії Чортківської міської  ради депутатський корпус затвердив концепцію відзначення півтисячолітнього ювілею, де прописано орієнтовну програму підготовки. У 2022 році Чорткову є про що розповісти через події всеукраїнського масштабу, котрі будуть підкріплені численними реставраційно-відновлювальними, дослідницько-презентаційними, архітектурно-новаторськими та духовно-просвітницькими заходами.

Святкування 500-ліття нашого міста у жодному разі не повинне обмежитись лише подіями, організованими Чортківською міською радою. Це свято, до котрого дотичний кожен житель, кожна установа. Адже у всіх за спиною – власна цікава історія.

Відтак міський голова Чорткова Володимир Шматько та його заступниця Людмила Колісник розпочали серію зустрічей із представниками духовенства, керівниками освітніх, культурних установ, а також обласних та державних установ, щоб напрацювати подальші спільні кроки щодо гідного відзначення ювілею міста у всіх можливих сферах.  

«Як показати 500-річчя через духовний світ? Щоб знайти відповіді на ці запитання ми зібрали вас, шановні священнослужителі. Вислухавши ваші ідеї  та пропозиції, сформуємо основний перелік заходів, котрі додамо до концепції святкування», – зауважив Володимир Шматько.

Серед ідей, котрі запропонували представники духовенства:

Це лише попередні ідеї, котрі проходитимуть додаткові обговорення на засіданнях розширеного організаційного комітету по відзначенню 500-ліття Чорткова. Про подальші зустрічі та напрацювання ми повідомлятимемо і надалі.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту