Чортків online

У Чорткові покажуть фільм про легендарну зв’язкову УПА Марію Штепу

Національний фільм «Марія» режисерки Марії Яремчук розповідає про життєпис ветеранки УПА –  мешканки Чорткова Марії Штепи. Зовсім юною дівчиною вона стає зв’язковою підпілля, виконує завдання. В результаті зради потрапляє до рук НКВС, проходить через нелюдські катування та отримує 10 років таборів. Весь цей час згадує та записує історії побратимів й інших в’язнів-повстанців. Після заслання повертається до рідного міста.

Доживала віку Марія Штепа проживала у тому самому будинку, де колись пройшла всі кола пекла. Притулок Карітасу, де вона мешкала, розміщено у будівлі колишньої в’язниці НКВС. Проте привиди минулого лише укріплюють дух жінки. Її мета – розповісти історії тих, хто вже ніколи не зробить цього сам. Марія Штепа стає письменницею, щоб зберегти і передати пам’ять про всіх, хто віддав життя за волю України.

Захід відбудеться за підтримки Тернопільської ОДА, Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих, ГО «Тернопільська кіно комісія», ТО КП «Кінодністер» та Чортківської міської ради.

Участь в заході можлива лише за попереднім зголошенням та абсолютним дотриманням всіх протиепідемічних вимог. Місце проведення – Центр культурних послуг імені Катерини Рубчакової. Телефон для довідок +380674969780

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту