Чортків online

У міській раді відбулась нарада щодо погашення податкового боргу фізичними та юридичними особами Чортківської громади

Розвиток села, міста, громади та загалом України залежить від кожного з нас. Від того, наскільки ми чесні та відповідальні у першу чергу перед самим собою. Від того, чи знаємо ми свої права, а ще головніше – чи пам’ятаємо про обов’язки. Одним із головних обов’язків, передбачених Конституцією України, є вчасна та у повному обсязі сплата податків. Бо саме із податків будуються дороги, освітлюються вулиці, ремонтуються школи та садочки.
 
А станом на 1 листопада жителі Чортківської громади (як фізичні, так і юридичні особи) заборгували вже 3,6 млн гривень тільки місцевих (!) податків… Йдеться про податок на землю, єдиний податок, податок на нерухоме майно та податок на доходи фізичних осіб.
 
Борги у Чортківській громаді мають:
❌3 платники акцизного податку (майже 1,3 млн грн боргує одна із автозаправних станцій, котра перебуває у стадії ліквідації);
❌63 платники єдиного податку;
❌701 платник земельного податку (у більшості борг складає не більше 100 грн);
❌957 платників податку на нерухомість (у більшості борг складає не більше 100 грн);
❌24 платники податку на доходи фізичних осіб.
 
У зв’язку з цим у Чортківській міській раді відбулась робоча нарада щодо ліквідації заборгованості зі сплати податків та проведення кампанії декларування доходів громадян у 2022 році, у котрій взяли участь міський голова Володимир Шматько, керівники структурних підрозділів, а також начальник Чортківської державної податкової інспекції Володимир Скорохід із працівниками установи.
 
«Платити податки, а отже бути безпосередньо дотичними до розвитку своєї вулиці, мікрорайону, села, міста, громади повинен кожен житель, а не лише підприємці. Конституцією передбачено обов’язок сплачувати податки, у тому числі земельний та на нерухомість – які у повному обсязі зараховуються до місцевих бюджетів», – зазначив міський голова Чорткова Володимир Шматько.
 
Начальник Чортківської ДПІ Володимир Скорохід зауважив, що до злісних неплатників податків (як юридичних, так і фізичних осіб) здійснюються судові процеси. Щодо тих, у кого податковий борг відносно невеликий – ситуація складніша, адже часто судовий збір більший за саму суму боргу.
 
Додатково. Інформацію про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, можна знайти у відкритому доступі на сайті Державної податкової служби України за посиланням https://tax.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/pereliki-/296361.html (вказано борги станом на 1 жовтня 2021).
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту