Чортків online

У Чорткові вшанували пам’ять жертв Голодомору

Більш ніж 80 років тому наш народ пережив найбільшу катастрофу в історії людства – геноцид української нації! Голодомор спричинив неабиякі страждання мільйонів українців. Сім’ї, цілі села вимирали лютою та невблаганною повільною смертю – смертю від голоду. Ні про що інше, як про шматок хліба, люди думати не могли.
Вже традиційно, в останню суботу листопада вся країна вшановує пам’ять невинно замордованих голодом українців.
Сьогодні, 27 листопада, на площі Героїв Євромайдану у Чорткові представники влади, небайдужі чортків’яни, духовенство та студенти запалили пам’ятні лампадки та спільно помолилися за упокій душ мільйонів людей, що загинули у роки страшного голоду.
“Ми повинні пам’ятати не лише славні часи та досягнення українського народу, але й часи буремні, такі як страшний геноцид нашої нації, щоб більше ніколи не повторити схожих страждань. Лише за офіційними даними в роки голоду загинуло понад десять мільйонів українців. Сьогодні закликаю кожного згадати цих невинно закатованих людей та помолитися за упокій їх душ”, – звернувся до чортків’ян преосвященний Владика Димитрій Григорак.
Щоб пригадати присутнім історію геноциду українського народу, працівники Центру культурних послуг імені Катерини Рубчакової підготували аудіозапис “Голгофа голодної смерті”, який можна прослухати за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=35KD0WRA_H4
Окрім того, члени молодіжної ради Чорткова роздали кожному маленькі булочки, як спомин про люті та голодні роки смерті.
Чортківська міська рада висловлює щиру подяку ПП “Файний пекар” та керівнику підприємства Андрію Провальному за сприяння у проведенні акції “Щоб ніколи не повторився голод”.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту