Чортків online

Ще одне ОСББ Чорткова може стати енергоефективним

Жителі ще одного ОСББ у Чорткові виявили бажання капітально відремонтувати та термомодернізувати свій будинок. Йдеться про багатоповерхівку по вул. Тараса Шевченка, 30, що знаходиться фактично на площі Героїв Євромайдану. Через це у неділю, 28 листопада, на зустріч із жителями будинку завітав голова Чортківської громади Володимир Шматько разом із керівниками кількох структурних підрозділів міської ради.

Мешканці ОСББ «Мрія» дізнались про можливість скористатись програмою «Енергодім» від Фонду енергоефективності. Згідно з нею, Фонд відшкодовує 50% вартості робіт по термомодернізації. Як приклад – ОСББ, що по вул. Коновальця, 2 – вже повністю відремонтували будинок, користуючись цією програмою. Загальна сума ремонту та утеплення склала 3 млн 740 тис. грн, з яких 70% (тоді були такі умови співфінансування) оплатила держава.

«Термомодернізація будівель зараз на часі, оскільки бачимо, яка складна ситуація із енергоносіями. Повне правильне утеплення будинку зменшить ваші платіжки за тепло на 40%! Це направду унікальна можливість для вашого будинку. Фонд енергоефективності відшкодовує половину вартості робіт, частину доведеться зібрати вам самим, якусь частку ми готові компенсувати із бюджету громади. Відновлений будинок стане не лише енергоефективним, а й радуватиме око містян та туристів», – зауважив Володимир Шматько.

Для початку ОСББ слід провести енергоаудит будинку, завдяки чому будуть встановлені проблемні місця будівлі. Наступним кроком стане розроблення проектно-кошторисної документації на проведення ремонтних робіт. До слова, 70% вартості енергоаудиту і ПКД відшкодовує Фонд енергоефективності. Після завершення усіх «паперових» нюансів можуть стартувати роботи з термомодернізації.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту