Чортків online

У фоє Чортківської міської ради встановили дефібрилятор

У фоє Чортківської міської ради встановили перший український зовнішній дефібрилятор Rhythm. Це пристрій для порятунку життя при зупинці серцевої діяльності. Прилад автоматичний і працює з голосовими підказками.
 
«Раптова зупинка серця – це дуже поширена причина смерті. Оперативна дефібриляція протягом перших хвилин подвоює шанси на виживання! Для цього у швидкому доступі у потрібні дефібрилятори. Тому ми встановлюватимемо їх – і це моя принципова позиція – у громадських місцях, а почали з міської ради, де щодня бувають кілька сотень людей», – прокоментував міський голова Чорткова Володимир Шматько.
 
Дефібрилятор спроектований так, що ніяким чином не може нашкодити. Він не спрацює, якщо людині не потрібно провести розряд. Прилад створений спеціально для людей без медичної освіти. Тому, увімкнувши прилад, рятівнику достатньо дотримуватись його підказок і слідувати за рекомендаціями.
 
Також зауважимо, що працівники Центру надання адміністративних послуг пройдуть тренінгові навчання від студентів та викладачів Чортківський медичний фаховий коледж, щоб вміти оперативно та правильно надати за необхідності медичну допомогу.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту