Чортків online

Чергове ОСББ Чорткова готується термомодернізувати свій будинок

Минулого тижня ми розповідали про ОСББ «Мрія», мешканці якого планують капітально відремонтувати свій будинок та зробити його енергоефективним. Нагадаймо, йдеться про багатоповерхівку, що розташована по вул. Тараса Шевченка, 30. Саме тому у неділю, 5 грудня, жителі будинку зустрілися із міським головою Володимиром Шматьком та регіональним консультантом IFC у Тернопільській області Михайло Мельник
В онлайн форматі пан Михайло розповів жителям ОСББ про необхідність термомодернізації та детальніше ознайомив із можливостями, котрі надає Фонд енергоефективності об’єднанням, що хочуть зробити своє житло кращим.
«На жаль, більшість українських багатоповерхівок, котрі споруджені 40 і більше років тому мають схожі проблеми – дах, що протікає, некомфортна температура у квартирах – літом жарко, а взимку – холодно, непривабливий фасад тощо.
Ремонтувати їх просто необхідно, і чим швидше це зробити – тим краще. Зрозуміло, що для капітальної термомодернізації будинку таких об’ємів необхідні чималі кошти, саме тому Фонд енгергоефективності пропонує скористатися програмою «Енергодім». Згідно з нею, для ОСББ передбачається відшкодування 50% від вартості робіт», – зазначив Михайло Мельник.
В свою чергу, міський голова Володимир Шматько запевнив, що мешканці ОСББ можуть розраховувати на підтримку міської ради:
«Ми готові виділити із бюджету громади частину коштів, щоб допомогти вам термомодернізувати своє житло, зробити його не просто красивим, але, перш за все – комфортним для проживання. Хочеться відзначити, що термомодернізація зараз як ніколи актуальна та необхідна, коли ситуація із енергоносіями напружена».
Окрім того, на зустріч прийшла Лариса Бойчун – голова ОСББ, що по вул. Коновальця, 2, котре вже встигло скористатися програмою «Енергодім» та повністю термомодернізувало свій будинок. Розповідаючи про досвід співпраці із Фондом енергоефективності пані Лариса виокремила декілька позитивних змін, які вже встигли помітити мешканці об’єднання:
✅ зменшилися показники у платіжках за тепло. В деяких квартирах економія сягає майже 40%;
✅ у квартирах, що розташовані на останніх поверхах перестав протікати дах;
✅ в деяких квартирах мешканці відмовилися від кондиціонерів, бо температура повітря в жарку пору року стала комфортною.
Для початку співпраці із Фондом енергоефективності ОСББ повинно провести енергоаудит будівлі, завдяки якому будуть встановлені проблемні місця будівлі. Враховуючи це, буде розроблено проектно-кошторисна документація на проведення ремонтних робіт. До слова, якщо мешканці ОСББ таки наважаться на співпрацю із Фондом енергоефективності, то отримають ще й відшкодування 70% від вартості енергоаудиту.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту