Чортків online

Інформація для підприємців про особливості прибирання взимку

Чортківська міська рада нагадує підприємцям, які працюють у межах Чортківської громади, що вони зобов’язані своєчасно прибирати прилеглу територію входів до будівель та споруд від снігу та льоду, забезпечуючи безпеку пересування перехожих.
На територіях прибирання суб´єкти господарювання та підприємницької діяльності прибирають: тротуари від снігу і льоду та посипають їх піском; дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки (встановлення огорож на тротуарах і негайне прибирання скинутого снігу та льоду).
Нагадуємо, що за несвоєчасне прибирання території від снігу відповідно до статті 152 КуаАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Також звертаємось до мешканців багатоквартирних будинків, де створено ОСББ. Прибудинкова територія біля багатоповерхівок є власністю її мешканців, тож благоустрій та прибирання – це їхнє завдання. Можна також заключити договір із КП «Чортків дім», яке обслуговуватиме ваше ОСББ. За визначеними умовами та встановлену плату працівники комунального підприємства, до прикладу, розчистять від снігу пішохідну доріжку, місця для парковки чи проїзди між будинками. Для цього в їх арсеналі є трактор ХТЗ-2511.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту