Чортків online

Про булінг, адміністративну та кримінальну відповідальність розповіли школярам Білівської школи 

Сьогодні, 14 грудня, міський голова Володимир Шматько, начальник сектору ЮП Чортківського відділу поліції Дмитро Барчишак та працівники муніципальної інспекції Чортківської міської ради зустрілися із учнями 7-11 класів Білівської школи та обговорили правила поведінки у школі, громадських місцях та булінг в освітньому середовищі.

«Цьогоріч Білівська школа стала опорним навчальним закладом. Себто, в скорім часі тут навчатимуться учні із сусідніх сіл. Ми спільними зусиллями повинні зробити нашу школу кращою, як у навчанні, так і в матеріальному забезпеченні. Створення належних умов та наповнення матеріально-технічної бази – це завдання для мене, як голови громади. Але школа без успішних та чемних учнів не може існувати, тому лише ваше бажання вчитися та бути освіченими людьми допоможе нам зробити Білівську школу однією з кращих», – звернувся до дітей міський голова Володимир Шматько.

Про адміністративну та кримінальну відповідальність розповів школярам представник ювенальної превенції Дмитро Барчишак. Окрім того, пан Дмитро нагадав дітям про булінг (цькування») учасників процесу. Він зазначив, що жертвами булінгу можуть бути як діти, так і вчителі:

«Булінг – це однозначно насильство. Воно може бути фізичним, психологічним, економічним чи сексуальним. Варто пам’ятати, що за цькування передбачена адміністративна відповідальність – штраф у розмірі від 850 до 1700 грн, або ж до 40-ка годин громадських робіт. Окрім того, якщо зафіксовано повторний булінг, то розмір штрафу зростає вдвічі, а дитина, котра вчинила цькування учасника освітнього процесу, перебуватиме на профілактичному обліку поліції».

Пан Дмитро закликав учнів та вчителів із повагою ставитися один до одного, а при наявності в колективі випадків булінгу одразу звертатися до керівника закладу освіти, котрий повинен повідомити про це працівників ювенальної превенції чи поліції.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту