Чортків online

Актуально про ситуацію з коронавірусом у Чортківській громаді

Сьогодні, 21 грудня, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді. Особливу увагу приділили обговоренню стану захворюваності на коронавірус та темпам вакцинації.
 
Микола Михайлюк, начальник Чортківського міськрайонного центр ДУ«Тернопільський ОЦКПХ»: «На сьогодні спостерігаємо невеликий спад захворюваності на ковід, але заспокоюватись точно зарано, показники все одно достатньо високі. Зараз зростає кількість ПЛР та швидких тестів, люди масово повертаються з-за кордону на свята. Тож варто вже за кілька тижнів чекати чергового росту. Думаю, після цього ближчим часом у наших краях з’явиться і новий небезпечний штам «Омікрон».
 
Ярослав Ратушняк, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги: «Теж вважаю, що після свят ми побачимо черговий ріст захворюваності. Зараз на амбулаторному (домашньому) лікуванні у сімейних лікарів перебуває 107 пацієнтів із коронавірусом, хоча колись бувало і 400, і навіть 700. Цьогоріч ми зробили вдвічі більше ПЛР-тестів, ніж у 2020: 12 тисяч проти 6. Сумно констатувати, що суттєво знизились темпи вакцинації».
 
Оксана Дзиндра, Чортківська центральна міська лікарня: «У лікарні перебуває 59 хворих із коронавірусом, 42 з них – із Чортківської громади. У всіх є пневмонія, 4 підключені до ШВЛ, 20 – до кисню на канюлях, 10 на концентраторах. За останню добу поступило 5 хворих, 1 особа померла. Кисню, як і всіх засобів індивідуального захисту, наразі достатньо».
 
Оксана Гуцул, Держпродспоживслужба: «Нещодавно утворили мобільні групи, котрі слідкують за дотриманням протиепідемічних вимог. До групи входить представник поліції, Держпродспоживслужби та міської ради. Щоденно проводимо рейди по магазинах та інших суб’єктах господарської діяльності. Якщо виявляємо незначні порушення – робимо зауваження, більшість відразу виправляють недопрацювання. Втім є такі, що досі не мають сертифікатів вакцинації. У таких випадках складаємо протоколи про адміністративні правопорушення».
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту