Чортків online

ЩО МОЖНА КУПИТИ НА РІЗДВЯНОМУ ЯРМАРКУ У ЧОРТКОВІ?

 
❄А чи знаєте ви для чого на різдвяні свята в хаті ставлять дідуха? Насамперед, це символ урожаю, добробуту, багатства, предків та духовного життя українців. З давніх-давен саме ця прикраса була головною у домі в період різдвяних свят. У народі казали «Дідух до хати – біда із хати».
❄Ще більше знає про дідухи і сама їх виготовляє майстриня із 20-літнім досвідом Софія Шевчук. Зараз жінка продає свої вироби на різдвяному ярмарку у Чорткові. В сезон пані Софія робить від 120 до 200 дідухів із різноманітного збіжжя. Варто зазначити, що всі сухоцвіти, трави та квіти, які майстриня вкладає у виріб, вирощує самотужки. Допомагають у цьому бабусі Софії трійко онуків.
❄У дідух жінка вплітає пшеницю, овес, льон, кермек, жито та інші декоративні сухоцвіти. Спершу вчилася в’язати снопи самотужки, згадуючи як це робили мама із дідусем, а тепер використовує спеціальну літературу та інтернет.
❄Ціни на вироби пані Софії досить демократичні та приємні. Найменший дідух вартуватиме 50 гривень, а більший – 100. Окрім того, жінка радо розповідає своїм покупцям про символ дідуха та що з ним робити після завершення свят.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту