Чортків online

У військовій частині А1915 та «Домі милосердя» – Свята Вечеря!

Важко в Україні знайти домівку, де напередодні Різдва Христового, з появою на небі першої зірки, не святкували би Святу Вечерю. Не стали винятком і військовослужбовці частини А1915, що дислокується у Чорткові, та дітвора «Дому милосердя». Разом із ними колядували та раділи народженню Ісуса Христа представники міської, районної, обласної влади та всечесні отці.
 
Священники благословили вечерю та привітали військових зі святами. На святковому столі військовослужбовців очікували традиційні пісні страви, а також найголовніша обрядова страва, без якої не обходиться жодне святкування Святого Вечору – кутя.
 
Після лункої спільної коляди до військових із словами вітання звернулись Преосвященний Владика Димитрій Григорак, настоятель церкви Святої Покрови отець Михаїл Левкович, народний депутат України Володимир Гевко та голова Чортківської громади Володимир Шматько.
 
Також вже за традицією спільна Свята Вечеря відбулась у благодійній організації «Дім милосердя», що діє при Бучацькій єпархії УГКЦ. У гості до діток задля спільної молитви та коляди завітали голова Чортківської громади Володимр Шматько, народна депутатка України Євгенія Кравчук, голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, голова Чортківської районної ради Марія Чупрій, депутати Тернопільської обласної ради Василь Вислоцький та Василь Градовий.
 
Преосвященний Владика Димитрій Григорак благословив вечерю, після чого для гостей «Дому милосердя» вихователі та дітки продемонстрували цікаві художні номери, а згодом – всі в унісон заколядували, прославляючи народження Спасителя.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту