Чортків online

У школах Чорткова холодно чи тепло?

10 січня у школах Чортківської громади поновилось навчання. Всі навчальні заклади перевели на повноцінний режим опалювання ще напередодні відновлення уроків – на вихідних. Однак, до міської ради вже сьогодні надійшло декілька скарг від батьків двох шкіл міста щодо недотримання температурного режиму у класах. Заступник міського голови Віктор Гурин та інженер управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради Іван Віблей побували і у ЗОШ №7, і у гімназії ім. М.Шашкевича, щоб проінспектувати ситуацію.
 
✅У ГІМНАЗІЇ – ТЕПЛО
 
Вчителі у гімназії ім. Маркіяна Шашкевича запевнили, що у школі загалом тепло. Зрештою, це стало відчутно відразу, щойно ми увійшли до приміщенні. У різних корпусах та класах температура різна, втім не ніде не опускається нижче +18. А подекуди – значно більше за +20.
 
Учора, кажуть вчителі та діти, у перший день відновлення навчання було дещо холодніше, але всі неполадки з опаленням вдалось у найкоротші терміни ліквідувати.
 
✅ШКОЛА №7: СИТУАЦІЯ СКЛАДНА
 
Якщо із гімназією все чітко та зрозуміло – приміщення банально не встигло нагрітись до необхідної температури за кілька днів, особливо зважаючи на мінусову температуру вдень та вночі, то із школою №7 ситуація складніша.
 
Котельня, окрім школи, опалює ще гуртожитки медичного та гуманітарно-педагогічного коледжів, та сам педколедж. У гуртожитках та коледжах зараз пусто, оскільки навчальний процес ще не запущено. Через це вищеперелічені приміщення не опалюються на постійній основі, а лише кілька годин у день прогріваються. Через це діти у 7-ій школі вимушені терпіти холод… Чому?
 
Моделюємо ситуацію. Котельня працює на повну потужність – тепло подається у школу, гуртожитки, коледж. Температура води досягає 52 градусів, як сьогодні вранці (зранку у школі було тепло!). Далі всі, окрім школи, перекривають засувки на декілька годин, після чого – відкривають. Лише з одного гуртожитку медичного коледжу 15 тонн вже холодної води потрапляє назад у систему – як наслідок – температура у батареях в школі суттєво й різко падає.
 
Чортківська міська рада проведе перемовини із представниками коледжів, аби час, коли вони прогрівають свої приміщення, збігався із часом уроків у школі, через що вдасться дотримуватись температурних норм у ЗОШ №7. Наразі ж просимо вибачення за тимчасові незручності та просимо батьків одягати своїх дітей тепліше.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту