Чортків online

Чортківська лікарня закупляє сучасне медичне обладнання

У Чортківська центральна міська лікарня продовжуються позитивні зміни – в установі побільшає сучасного медичного обладнання. Завдяки коштам, які вдалось отримати з аукціону з продажу так званих лікарняних гаражів (2,8 млн грн), медичний заклад вже ближчим часом отримає першу партію нового обладнання на майже 1,5 млн грн. Тендерні процедури на придбання обладнання вже тривають. Йдеться про лапароскопічні та цистоскопічні стійки, дефібрилятор, стимулятор нервів та налобні освітлювачі для лор-лікарів.
 
ЛАПАРОСКОПІЯ?
Лапароскопією називають спеціальний метод діагностики та хірургічного лікування різних гінекологічних захворювань та органів черевної області. Цей спосіб є малоінвазивним, тобто травми шкірних покривів і внутрішніх органів зводяться до мінімуму. Хоча лапароскопію придумали порівняно недавно, вона користується завидною популярністю серед пацієнтів, оскільки має безліч переваг у порівнянні зі звичайною смуговою операцією.
 
Суть операції полягає в тому, що у невеликі розрізи (0,5-1,5 см), яких може бути кілька, вводять спеціальні інструменти, за допомогою яких проводять хірургічні маніпуляції, при цьому використовують ендоскоп (телескопічна трубка з відеосистемою, що дозволяє точно візуалізувати область, де проходить операція). Тривалість операції становить 15-30 хвилин в залежності від складності та її обсягів.
 
ЦИСТОСКОПІЯ ?
Цистоскопія – ендоскопічний метод діагностики, що дає змогу за допомогою спеціального приладу (цистоскопа) оглянути слизові оболонки уретри і сечового міхура. Уретро-цистоскопія проводиться за допомогою ендоскопа (катетер з оптичною системою), який вводять крізь сечовипускний канал (сечівник) в порожнину сечового міхура.
 
Завдяки придбанню цього обладнання Чортківська міська лікарня зможе підписати новий пакет з Національною службо охорони здоров’я України та заробляти більше коштів.
 
СТИМУЛЯТОР НЕРВІВ?
Стімуплекс HNS 12 – високоточний прилад для локалізації нервових шляхів. Він створений для стимуляції нервових волокон спеціальними голками (володіють високим контактним опором) з метою визначення просторового положення нервового стовбура щодо кінчика голки. Голки для стимуляції дозволяють ввести місцевий анестетик поруч з волокном.
 
ДЕФІБРИЛЯТОР?
Дефібрилятор-монітор Mindray BeneHeart D3 – це легкий і портативний дефібрилятор-монітор, який забезпечує чотири робочих режиму: монітор, ручний, АНД та кардіостимулятор.
 
Дефібрилятор-монітор BeneHeart D3 використовується в реанімаційних відділеннях, каретах швидкої допомоги та відділеннях інтенсивної терапії спеціально навченим медичним персоналом. Він компактно вміщує в собі всі необхідні функції, має зрозумілий і простий інтерфейс, дозволяє швидко перемикати режими, укомплектований великим кольоровим 7-ми дюймовим дисплеєм.
 
НАЛОБНІ ОСВІТЛЮВАЧІ?
Три сучасних налобних освітлювачі KD-202A-7 значно спростять та зроблять більш якісною роботу лор-лікарів нашої лікарні.
 
*фото ілюстративне
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту