Чортків online

Перші студенти комп’ютерної академії IT STEP склали свої іспити

Вже 2 місяці в Чорткові діє Міжнародна комп’ютерна академія IT STEP. Тут діти 7-14 років отримують знання з різноманітних напрямів ІТ-сфери: створення комп’ютерних ігор, робототехніки, програмування, розробки сайтів, 3D-моделювання тощо.
 
Нагадаємо, у листопаді міський голова Чорткова Володимир Шматько та керівник Тернопільської філії академії IT STEP Віталій Бабій підписали меморандум про співпрацю. У процесі навчання вихованці академії не просто здобуватимуть нові навики, а деякі їхні проекти матимуть практичне значення для Чортківської громади. Буде це створення нового мобільного за стосунку, робота над дизайном соціальних бордів чи створення брендбуку міста – покаже час.
 
На минулих вихідних в академії провели перші екзамени для студентів 9-14 років, під час яких юні студенти представили розроблені проекти.
 
Діти 9-12 років впродовж 6 тижнів (тривалість 1-го предмету) практикувалися у роботі із сервісами Google, створенні листівок та сайтів. В якості фінального проекту, презентували власні багатосторінкові сайти на платформі Wix.
 
За цей же час їхні старші колеги віком 13-14 років опановували основи 3D-моделювання. Цей предмет дозволяє розвивати просторове мислення, а цікаві завдання по розробці 3D-об’єктів (як-от розробка власного дизайну кухні чи проектування власного будинку) – проявляти творчість. На екзамен для студентів викладач підготував цікаве завдання – «подизайнити» над архітектурою міста та підготувати власні 3D-об’єкти ТРЦ для м. Чортків.
 
«Навчання у нас – це весело і цікаво, але водночас це – наполеглива праця, – каже Вадим Кунцьо, викладач Малої Академії IT STEP. – Кожен предмет завершується фінальним проектом, який потрібно презентувати перед своїми одногрупниками та викладачем. Звідси у дітей розвиваються і мистецтво презентації, і навики публічних виступів, а також можливість формувати конструктивний зворотній зв’язок по проектах своїх колег».
 
Які враження від навчання у батьків? Як зазначає мама одного зі студентів: «Дитина із задоволенням йде на навчання навіть у суботу. Програма та домашні завдання цікаві, а молоді і сучасні викладачі зацікавлюють до навчання ще більше та готові завжди допомогти, якщо щось не зрозуміло. Після заняття в дитини повно вражень від уроку і від вивченого матеріалу. Це дуже хороша основа для майбутньої професії!»
 
Вже з наступного тижня студенти приступають до нових предметів – «Ігровий дизайн у Photoshop» та «3D-моделювання та віртуальна реальність». А попереду їх чекає більше десятка інших цікавих предметів, які дозволяють поринути в чарівний світ ІТ-технологій.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту