Чортків online

Критична ситуація з ковідом: про головне із засідання “техногенної” комісії

У зв’язку з різким погіршенням ситуації щодо поширення коронавірусної інфекції на території Чортківської громади, відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді.
 
Лікарі повідомили наступну інформацію:
?різкий ріст хворих спостерігають із 14 січня
?з 17 по 24 січня у Чортківській громаді – 558 випадів інфікувань ковідом, такого ще не було за весь час пандемії
?щодня ковідом інфікуються 15-20 дітей дошкільного та шкільного віку
?раніше у день здавали до 130 ПЛР-тестів, зараз – понад 250-300
?70-80% зданих ПЛР-тестів виявляються позитивними
?головні симптоми ковіду: головний біль, підвищена температура, кашель (посилюється вночі), біль у горлі
?у інфекційному відділенні перебуває 80 хворих на ковід, 46 з Чортківської громади;
?лікарня повністю забезпечена медичним киснем, ПЛР-тестами та швидкими тестами.
 
Заступник міського голови Чорткова Віктор Гурин доповів, що адміністрації наступних шкіл прийняли рішення перейти на дистанційне навчання: Чортківська гімназія ім. М.Шашкевича, школи №2, №5, №6; у школі №7 – вісім класів навчається дистанційно. Загалом у школах Чорткова – 93 учні та 3 вчителів з ГРВІ, 12 учнів і 5 вчителів з ковідом. У селах громади ситуація краща, є лишень поодинокі випадки захворювань.
 
‼️Тому міський голова Чорткова Володимир Шматько наголосив на тому, що всі школи у селах повинні і надалі працювати очно, не переходити на дистанційне навчання, поки це можливо.
 
‼️Також голова громади дав доручення головному лікарю Чортківського центру первинної медико-санітарної допомоги Ярославу Ратушняку негайно покращити умови для людей, котрі здають ПЛР-тести у «первинці». Кількагодинне очікування на вулиці у мінусову температуру недопустиме, навіть зважаючи на нечуваний раніше ріст кількості хворих. Про виконання доручення ми повідомимо додатково згодом.
 
Члени комісії закликають відповідально поставитись до власного здоров’я та здоров’я ваших рідних і близьких та ВАКЦИНУВАТИСЬ. Так, вакциновані теж хворіють, але перебіг захворювання значно легший, а також зменшується ризик смерті. Окрім того, пам’ятайте про соціальну дистанцію та необхідність носіння маски у людних місцях. Подолати пандемію можна лише спільною відповідальністю‼️
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту