Чортків online

Новий парк у Чорткові висадять 500 місцевих сімей

Як ми уже повідомляли раніше, з нагоди відзначення 500-ліття Чортківської магдебурії навесні 2022 року висадять декілька тисяч дерев у різних районах Чорткова та по селах громади. Особливу увагу приділять заснуванню нового парку по вул. Шопена, неподалік шлюзів на річці Серет.
 
Перші підготовчі роботи по наведенню благоустрою на території майбутнього парку розпочнуться вже найближчим часом. Щоб розпланувати та скоординувати дії комунальних служб, міський голова Чорткова Володимир Шматько разом із керівниками комунальних підприємств оглянули площу майбутньої відпочинкової зони.
 
«Є хороша ідея залучити до висадки дерев 500 сімей із нашої громади. Кожен у вигляді посадженого дерева зробить подарунок рідному місту з нагоди його півтисячоліття. Тому прошу кожне комунальне підприємство максимально долучитись до того, щоб вже у квітні нам вдалось реалізувати задум», – зауважив Володимир Шматько.
 
Наразі ж готуватимуть проект рішення на розгляд сесії про виготовлення детального плану території під парк, обстежуватимуть наявні тут насадження, вирізатимуть самосіви та дерева, котрі досягли своєї вікової межі. Також КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» співпрацюватиме із дендрологами, щоб дізнатись, котрі дерева найкраще приживуться у цій місцевості.
 
Територію розпланують, щоб відразу запроектувати пішохідні доріжки, активні зони та зони відпочинку, освітлення. Також серед можливих ідей є відновлення закинутої водойми на тій ділянці.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту