Чортків online

Влітку у Чорткові створять перший мурал: збір коштів завершено

Збір коштів для створення яскравого книжкового 3D-муралу у так званому дворику на Зеленій – на будівлі Чортківської публічної бібліотеки – завершено! Про це повідомила ініціаторка цієї ідеї, народна депутат України, чортків’янка Євгенія Кравчук.
 
«На свій день народження загадала втілити в реальність бібліотечний мурал «Чортків-500: книжкова історія». Ви допомогли здійснити моє бажання. Ми змогли зібрати необхідну суму у 200 тисяч гривень трохи більше, ніж за місяць! Щиро дякую кожному з 60 доброчинців, за чиї кошти й буде створено мурал. А 61-ю стала я, і це ще один мій внесок в промоцію читання в Україні», – написала Yevheniya Kravchuk на своїй сторінці у Facebook.
 
Мурал буде направду унікальним. На ньому буде зображено книги, що належать відомим чортків’янам («Сторінками історії Чорткова» Петра Федоришина, книги Богдана Гаврилишина, Карла Еміля Францоза), на книжкових корінцях – відсилки до історії Чорткова. Такого в Україні ще не було!
 
У рамках святкування 500-ліття Чорткова у статусі міста вже у червні цього року відбудеться урочисте відкриття муралу.
 
Також нагадаймо, що до того часу внутрішній дворик Чортківської публічної бібліотеки реконструюють завдяки перемозі у гранті DREAMactions 4.0, організованому CANactions School та Western NIS Enterprise Fund та Astarta-Kyiv.
 
Детальніше про мурал читайте за посиланням – https://biggggidea.com/project/bibliotechnij-mural-chortkiv-500-knizhkova-istoriya/?fbclid=IwAR1cvrF9MpLMuqbqtGJ4PXIWFHQpUD-y5ZNa4YV7OalWWx4IqK1QMdZJdZg
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту