Чортків online

Що таке тарифи, навіщо потрібен міський голова та куди зникає викинуте сміття: школярів 3-класників чекатиме навчальний курс «У МІСТА Є Я»

Перша інтерактивна дитяча книжка-гра «У міста є я», що розповідає про життя міст та вплив людей на їхній розвиток, стане доступною для учнів та учениць 3-х класів усіх шкіл Чортківської громади. У ній можна буде дізнатися, що таке міський бюджет, як працює місцева влада, куди зникає сміття, звідки береться вода, чому безпека важлива і як взяти участь у прийнятті рішень.
 
‼Курс «У міста є я» триватиме із березня – до кінця навчального року, тобто один навчальний семестр, а допомагатиме у його реалізації особисто авторка книги Ірина Озимок. А вже із вересня курс вивчатимуть нові третьокласники.
 
Сьогодні, 3 лютого, заступниця міського голови Людмила Колісник зустрілась із заступниками директорів шкіл з навчально-виховної роботи Чортківської громади, щоб розповісти про ідею впровадження навчальної програми-гри для школярів 3-класників «У міста є я. Версія: Чортків».
 
У ЧОМУ СУТЬ ПРОГРАМИ-ГРИ❓
Це – повноцінний курс із 10 уроків для учнів 2-4 класів. У кожному продумані інтерактивні завдання, як-от розробити нові туристичні маршрути для іноземних делегацій, створити інфографіку для сусідів із закликом економити воду, провести енергоаудит будівлі школи й вчитися подавати проєкти для перемоги на громадському бюджеті. Гра відповідає принципам та підходам НУШ, її можна інтегровувати в різні предмети або створити окремий урок чи позакласне заняття.
 
Тобто учні обігрують ситуації з реального життя, що в майбутньому допоможуть їм краще розуміти, як відбуваються ті чи інші процеси в громаді й державі загалом, брати в них участь, бути відповідальними – й змінювати своє місто чи село.
 
За основу взяли метод case study (занурення та вивчення конкретної справи з реального світу). Метод застосовують, як правило, у вищих навчальних закладах Європи та США.
 
ЯК ЇЇ ІНТЕГРУЮТЬ У НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС❓
Навчальну програму гру «У міста є я» інтегровували вже у кількох містах України, зокрема Львові, Луцьку та Івано-Франківську. Педагоги отримували методологію проведення гри, але могли обрати, як інтегрувати її у навчання. Так, деякі школи домовлялися з батьками про окремий 6-й урок раз на тиждень. Інші інтегрували методологію у предмет «Я досліджую світ», дехто займався на заняття групи подовженого дня. А хтось із дітей навіть пропонував читати книжку на уроці української мови. Тобто це питання вирішуватимуть безпосередньо вчителі разом із учнівством.
 
Чортківська міська рада за кошти платників податків придбає книги «У міста є я» усім 3-класникам усіх шкіл Чортківської громади, а вчителі протягом лютого вивчатимуть навчальну програму-гру та вирішуватимуть, яким чином її найкраще інтегрувати у навчальний процес та донести до дітей, щоб це було цікаво та пізнавально.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту