Чортків online

Цікаве з історії Чорткова можна буде дізнатись із онлайн-лекцій

Чортківська міська рада продовжує працювати над втіленням у реальність календарного плану заходів з відзначення 500-ліття міста. Вважаємо, що окрім культурних та мистецьких заходів, які відбуватимуться протягом усього року, у такий знаменний ювілейний для Чорткова час ми всі повинні краще дізнатись справжню історію міста. Власне, коли, як не зараз?
 
Саме із просвітницькою метою міська рада планує напрацювати ряд відеопродуктів по 500-літній історії Чорткова: найцікавіші сторінки минулого, видатні постаті, визначні будівлі – із 20-30 хвилинними онлайн-лекціями зможе ознайомитись абсолютно кожен.
 
Кожен «урок» історії Чорткова буде концептуально іншим та не схожим на попередній, а саме відео буде у вигляді інтерв’ю. За це відповідатимуть артисти Чортківського центру культурних послуг ім. К.Рубчакової – Катерина та Олег Малики, а також працівник музейної резиденції Чорткова Владислав Полівчак.
 
Хто ж буде «лектором»? Попередню згоду взяти участь у цікавій задумці погодились: головний редактор газети «Вільне життя», автор трьох томів «Сторінками історії Чорткова» Петро Федоришин, громадський діяч, директор ЕГО «Зелений світ» Олександр Степаненко та місцевий краєзнавець, дослідник історії Чорткова Віталій Шевчук. Також перемовини тривають ще із кількома краєзнавцями із нашого міста та істориками з-за меж Чорткова.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту