Чортків online

Змінилися терміни самоізоляції пацієнтів з COVID-19

 
Міністерство охорони здоров’я України змінило терміни самоізоляції для пацієнтів, у яких діагностували коронавірусну інфекції. Відтепер завершувати самоізоляцію можна через 5 днів від початку появи перших симптомів.
Детальніше про зміни МОЗ розповіла заступниця головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Ружніцька:
?Якщо встановлено діагноз COVID-19 та людина перебуває на амбулаторному лікуванні, то критеріями одужання та завершення лікування (і самоізоляції) є:
✅Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання через 5 днів від появи симптомів, без лабораторного обстеження.
✅ Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання через 5 днів від дати забору матеріалу для ПЛР (при позитивному результаті тесту) без лабораторного обстеження.
✅Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання та отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.
❗Важливо зазначити, що всі критерії є рівноцінними для прийняття рішення про завершення амбулаторного лікування.
Лікуючий лікар може використовувати будь-який з цих критеріїв.
Тобто, для того, щоб завершити амбулаторне лікування зовсім не потрібно ніяких додаткових обстежень.
Що стосується спостереження за контактними особами, то спостереження за контактними особами встановлюється на 14 днів від останнього контакту з підтвердженим випадком (людиною, хворою на COVID-19).
☑Контактна особа має самоізолюватись та обмежитись методом ПЛР при появі ознак гострого респіраторного захворювання або на 5-7 день після контакту.
☑Контактні особи, після вакцинації другої дози вакцини яких пройшло 14 днів, а також ті, хто перехворів на COVID-19 протягом останніх 6 місяців (з документальним підтвердженням) за відсутності симптомів не підлягають самоізоляції.
☑Але при появі у таких осіб будь-яких ознак гострого респіраторного захворювання, вони підлягають обов’язковому обстеження методом ПЛР.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту