Чортків online

У Чортківській лікарні встановлять кисневу станцію

У Чортківській центральній міській лікарні встановлять нову кисневу станцію, яка виробляє кисень із повітря. Це дозволить не залежати від часом нестабільних поставок рідкого медичного кисню, такого вкрай необхідного у теперішній час.
 
Як пояснив в.о. головного лікаря Чортківської лікарні Ростислав Шульський, станція працює таким чином: є компресори і є адсорбер, який забирає гази з повітряної суміші, і у спеціальний резервуар виділяється кисень. Далі він стискається, і через кисневу магістраль, до якої під’єднані станції, подається і використовується для різноманітних апаратів, де потрібен медичний кисень – операційні, відділення інтенсивної терапії.
 
Також у випадку погіршення ситуації з поширенням коронавірусу та необхідністю перепрофілювання інших відділень лікарні під інфекційне – кисень подаватимуть і для хворих з ковідом.
 
Закупівля проектно-кошторисної документації та будівельно-монтажні роботи кисневої станції вартуватимуть 745 тис. грн, це кошти державної субвенції.
 
Зараз Чортківській лікарні потрібно до тисячі літрів медичного кисню щодня, який установа закупляє у Львівського хімічного заводу. А відколи запрацює киснева станція – купуватиме значно менше.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту