Чортків online

Успішний пошук роботи та самореалізація учасників АТО

10 лютого 2022 року у Чортківській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар для колишніх військовослужбовців та учасників АТО/ООС, які звернулися до служби зайнятості з метою пошуку роботи.
 
Захід відбувся за участю директора Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Марії Гамбаль.
 
На початку семінару провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Ірина Боднар ознайомила присутніх з актуальними вакансіями та розповіла про послуги служби зайнятості,  можливість проходження професійної підготовки, перепідготовки та підвищення квалфікації, в т.ч. в ЦПТО ДСЗУ, участі в громадських роботах та  роботах тимчасового характеру.
 
Головними проблемами у сфері соціального забезпечення військовослужбовців залишаються якість соціальних гарантій та їх доступність. Директор місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Марія Гамбаль поінформувала про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, куди необхідно звертатися за отриманням цієї допомоги, які послуги можна отримати в центрі правової допомоги, як  швидко центр правової допомоги призначить адвоката, чи необхідно за це платити, та у яких випадках у наданні безоплатної допомоги може бути відмовлено.
 
Також в ході заходу розглянуто найгостріші проблемні питання, з якими звертаються учасники АТО та практичні шляхи їх вирішення. Захід відбувся у формі діалогу. Учасники зустрічі мали можливість поставити ті запитання, які стосувалися захисту їх прав.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту