Чортків online

Триває формування сил територіальної оборони Чортківщини

У Чортківському районі активно триває формування управління бригади територіальної оборони та батальйонів, тобто набір особового складу за контрактом, а також формування складу резервістів батальйонів – набір на службу в резерві. Окрім цього, ведеться робота з облаштування місць дислокації цих підрозділів, налагодження умов несення військової служби та побуту тощо.
 
Ці та інші питання розглянули сьогодні в межах спільної наради, у якій взяв участь міський голова Чорткова Володимир Шматько, представники Чортківської міської ради, підполковник, начальника Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Ємельянов та майор, командир військової частини А7176 Максим Давибіда.
 
❗️Володимир Шматько запевнив військових у всебічній підтримці та допомозі міської влади у формуванні сил територіальної оборони нашого краю. Зокрема вже сьогодні відбудеться позачергове засідання сесії Чортківської міської ради, на котрому на розгляд депутатів запропонують програму підтримки сил територіальної оборони Чортківщини.
 
‼Вона передбачатиме виділення 900 тисяч гривень на формування територіальної оборони Чортківського району. 250 тисяч з яких знімуть із резервного фонду та профінансують у найкоротші терміни на перші потреби тероборони.
 
ЩО ТАКЕ ТЕРИТОРІАЛЬНА ОБОРОНА?
✅Учасники територіальної оборони – це громадяни, які будуть обороняти свій дім, місто, село, район, область та українців від загарбників. Фактично, ТрО – це місцеві жителі, які пройшли військову підготовку і у разі необхідності зможуть охороняти та захищати свої населені пункти в складі Збройних Сил України.
✅Усі військовослужбовці гарантовано отримуватимуть грошове забезпечення відповідно до штатного розпису: солдати, сержанти від 11 000 грн та офіцери від 14 000 грн – відповідно до займаної посади.
✅Військові служитимуть поруч з домівкою та захищатимуть свою малу Батьківщину та родину. В особливий період укомплектування частин здійснюватиметься військовослужбовцями за контрактом, за призовом особами офіцерського складу та територіальним резервом. Вони обійматимуть офіцерські, старшинські, сержантські та солдатські посади.
✅Усім військовослужбовцям зберігатиметься місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності й у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову.
✅Громадяни, які не проходили військову службу, також можуть проходити службу у військовому резерві. Резервістами вони стають одразу після укладання контракту на проходження служби у військовому резерві.
 
‼Всіх охочих проходити військову службу за контрактом на посадах офіцерського та сержантського складу в батальйоні територіальної оборони Чортківського району 105 окремої бригади територіальної оборони Тернопільської області Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід» ПРОСИМО ЗВЕРТАТИСЬ ‼ до Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою:м. Чортків, вул. Шевченка, 40; тел. 0983908230, офіцери – 0976825446, солдати (сержанти) – 0677941321.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту