Чортків online

Чортківська громада вшанувала пам’ять героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, біля пам’ятного знаку героям Небесної сотні, спільною молитвою Чортківська громада вшанувала пам’ять усіх тих, хто у 2014 році відстоював гідність та незалежність України.
Всечесні отці різних конфесій відправили поминальну панахиду за жертвами кривавих розстрілів на Майдані. Віддати шану загиблих зібрались представники влади, військовослужбовці, небайдужа громадськість.
«У ці важкі часи для нашої держави ми повинні перебороти страх перед ворогом. Тривожність, паніку і розпач допоможе перемогти нам вічна любов і безмежна віра у Спасителя нашого.
Сьогодні подякуймо Господу за тих Героїв, які є у нашої держави. Звісно, багато із них вже на небі, вони віддали своє життя за нашу волю і незалежність. Але маємо зараз достойних воїнів, котрі продовжують відстоювати мир і спокій у наших домівках. Ми ж у свою чергу мусимо повністю покластися на Бога і невпинно молитися за здоров’я і силу всіх, хто бореться за цілісність і безпеку України», – звернувся до чортків’ян преосвященний Владика Димитрій.
Після молитви присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку героїв Небесної Сотні та запалили поминальні свічі.
Завершилося вшанування пам’яті героїв спільним виконанням пісні-молитви «Боже Великий Єдиний…»
Нагадаймо за час Революції Гідності на Майдані полягло більше сотні невинних людей. Серед них були не лише українці, але й вірмени, білоруси та грузини.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту