Чортків online

КАТАЛОНЦІ ХОЧУТЬ ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ МІСТАМ. ЧОРТКОВУ – У ТОМУ ЧИСЛІ

Представники Каталонського парламенту, сенатори, міські голови, депутати міських рад виявили бажання допомогти українським містам та власне українцям боротись із жорстокою війною, котру розв’язала російська федерація. Щоб дізнатись про потреби міст, ГО «Європейська молодь України» та партія Junts per Catalunya організували онлайн-зустріч під назвою «Муніципалітети на війні».
В обговоренні взяв участь міський голова вже звільненого від окупантів Тростянця (Сумщина) Юрій Бова, голова Зеленодольська на Дніпропетровщині Дмитро Невеселий, місто якого зараз обстрілюють російські війська, а також очільник Чортківської громади Володимир Шматько – громади, котра приймає вимушених переселенців та активно допомагає війську.
«Щиро дякую організації «Європейська молодь Україні» за можливість поспілкуватись із представниками місцевого самоврядування Каталонії. Хочу від всіх українців подякувати Іспанії за підтримку та допомогу.
Навіть війна має правила, втім для росії закони не писані. Тому весь світ бачить закатованих людей, зґвалтованих жінок, жорстоко вбитих маленьких дітей. Їх десятки, сотні, тисячі.
Мені дуже приємно, що ви самі виявили ініціативу поцікавитись нашими проблемами та викликами і бажаєте допомогти.
У Чорткові живе 30 тисяч людей, а також вже 3700 переселенців, які зареєструвались у нашій громаді, з них понад 1000 дітей. Це великий виклик для нашої громади допомогти українцям, які зупинились у нас.
Тож буду лаконічним, прошу від вас дві речі:
– прошу голосно говорити на весь світ, що в Україні йде війна, інформаційна боротьба не менш важлива. Лише повна ізоляція москви допоможе нам швидше виграти у цій війні;
– нам потрібна гуманітарна допомога: продукти харчування, засоби гігієни, побутові товари, одяг, амуніція для військових», – у своїй промові резюмував Володимир Шматько.
Щиро дякуємо каталонським колегам за цікавість та сподіваємось на плідну співпрацю та ефективну підтримку!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту