Чортків online

26 квітня – день найбільшої в історії України та всього людства техногенної катастрофи

36 років тому під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталося два потужних вибухи. Це спричинило викид в атмосферу небаченої до того кількості радіоактивного пилу, який накрив значну територію України та низку європейських країн.
Навколо ЧАЕС створена 30-ти кілометрова зона відчуження, свої домівки вимушено покинули понад 130 тисяч мешканців Київської області, десятки тисяч ліквідаторів аварії загинули через променеву хворобу, ще 160 тисяч рятувальників отримали інвалідність.
І ось 36 років по тому весь світ знову зіштовхнувся із новою ядерною загрозою – захопленням ЧАЕС рашистськими терористами. Вони понад 600 годин утримували в заручниках працівників атомної електростанції. Навіть найменша помилка могла призвести до плачевних та непередбачуваних наслідків для цілого світу.
Перейняті від радянського союзу методи росії і сьогодні продовжують тероризувати всю планету. Інакше неможливо пояснити їх захоплення Чорнобильської атомної електростанції, мінування території навколо неї та базування їх орків на Запорізькій АЕС. Знаємо, що за такі вчинки рашисти обов’язково понесуть справедливе покарання.
Україна досі стоїть на варті та захищає весь цивілізований світ від нової загрози ядерної катастрофи. Сьогодні згадаймо усіх тих, хто у квітні 1986 році віддав своє життя і здоров’я під час гасіння пожежі на енергоблоці чи евакуації мирних мешканців Київщини.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту