Чортків online

БОРИС ДЖОНСОН ПО-ЧОРТКІВСЬКИ АБО ЯК АНГЛІЄЦЬ ЦІЛИЙ МІСЯЦЬ ВОЛОНТЕРИВ У ЧОРТКОВІ

 
Місяць тому до Чорткова приїхав та залишився тут волонтерити громадянин Англії – Маріо. Чоловік, дізнавшись про повномасштабне вторгнення росії на територію Україну, не вагаючись вирішив, що його допомога просто необхідна українцям. Англієць протягом місяця жив у Чорткові, а вже завтра повертається додому. Ми вирішили поспілкуватися із паном Маріо та дізнатися, чим його так привабила Україна.
– Пане Маріо, де саме в Англії ви мешкаєте та чим займаєтеся?
– Живу у столиці – в Лондоні, працюю персональним тренером у спортивному комплексі. Я звичайна людина, нічого особливого про себе розказати не можу.
– Чому вирішили приїхати в Україну?
– Головна мета моєї поїздки – допомогти Україні! Спершу, коли дізнався про війну в Україні я думав, що все це скоро закінчиться і чекав тиждень, потім другий, а тоді зрозумів – все серйозно і потрібно допомагати українцям у боротьбі за незалежність та свободу. Спершу я вирушив у Польщу, місто Жешув – там залишився переночувати у хостелі на одну ніч, бо було вже пізно.
– А як опинилися саме у Чорткові?
– Вранці, коли я вже думав, як дістатися в Україну, то на залізничній станції побачив знайомого чоловіка, з яким жили у хостелі – Михайла. Запитав звідки він і куди їде. Виявилося, що він родом із Чорткова і саме повертався на Батьківщину, щоб дати відсіч ворогові. Я вирішив, що поїду з ним!
У Чорткові мені допомогли поселитися у гуртожитку медичного коледжу. Практично щодня я приходив у міську раду і робив усе, що скажуть – переважно вантажив гуманітарну допомогу.
– Коли їхали в Україну, то чим думали тут допомагати?
– Будь-чим! Я готовий був допомагати військовим, дітям, мирним мешканцям, просто робити все, тільки б підтримати українців.
– Що найбільше вразило та сподобалося в Україні?
– Ви! Українці! Навіть налякані люди, які приїздили із зони бойових дій, залишалися мужніми, відважними та готовими захищати свою державу. Українці, насправді, дуже згуртований народ, який любить свою землю і своїх людей. Я побачив, як прості українці (не військові) готові йти до кінця і боронити Батьківщину від російських загарбників.
– Що розповісте своїм друзям у Лондоні, коли повернетеся в Англію?
– Найперше розкажу які красиві, добрі і мудрі українці, як вони готові боротися із несправедливістю. Україна – вражаюча держава, насамперед дивують люди, їх відважність, патріотизм та безмежна любов до рідної землі. Вся ситуація – більш серйозна того, що бачать в Англії по телевізорі – це лише картинка, насправді українцям потрібна підтримка, бо вони воюють за демократію та волю всього цивілізованого світу.
– Пане Маріо, ви яскраве уособлення всього народу Великої Британії та вашого прем’єре Бориса Джонсона, який неабияк підтримує та допомагає сьогодні Україну.
– О, це дуже гучна заява, але дякую. Насправді, я вважаю, що наша влада може набагато більше допомогти – зброєю чи санкціями. Надіюся, що в скорім часі так і буде. Щиро вірю, – українці переможуть російських орків, бо ви того варті. І якщо, загарбники якимось чином потраплять у Чортків, то будь-ласка повідомте мене, я знову повернуся до вашого міста і допоможу вам боротися із ними.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту