Чортків online

ЧОРТКІВ ЄДНАЄ: ВИМУШЕНІ ПЕРЕСЛЕНЦІ РАЗОМ ІЗ МІСЬКОЮ РАДОЮ ПРЕТЕНДУВАТИМУТЬ НА ГРАНТ

 
Від часу повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну до Чортківської громади приїхало понад 4 тисячі вимушених переселенців з різних регіонів країни. Понад 2800 із них наразі живуть у нашій громаді. Більше того, багато людей готові залишитись тут назавжди. При чому люди це найрізноманітніших професій – архітектори, державні службовці, проектанти, власники малого та середнього бізнесу, люди зі сфери сільського господарства тощо. Частина із них, так званий актив, відгукнулись на пропозицію міського голови Чорткова Володимира Шматька спільно взяти участь у грантовій програмі ENGAGE Project Ukraine.
Що це таке – читайте детальніше нижче.
На зустріч прибули майже три десятки вимушених переселенців, котрі хочуть бути максимально корисними для громади, котра її гостинно прийняла, надала житло, декого і працевлаштувала. Фактично усі вони, з їхніх слів, не проти залишитись у Чорткові назавжди та пов’язати життя із містом над Серетом. Відтак шукають тут своє місце.
Отож, у чому суть проекту? Переселенці Чортківської громади повинні описати одну із проблем, із якою зіткнулись, прибувши сюди, та запропонувати шлях її вирішення. Власне на вирішення цієї проблеми переможець програми ENGAGE Project Ukraine отримає 100 тисяч американських доларів.
Зважаючи на те, що люди до Чортківської громади приїхали із різних регіонів України, з великих міст-мільйонників та із зовсім невеличких населених пунктів, кожен у тепер вже рідному Чорткові хотів би додати те, чого йому персонально не вистачає.
Серед попередньо озвучених ідей для написання заявки на грантову програму називали:
✅створення чат-боту, сайту або YouTube-каналу для переселенців із повною інформацією щодо наявності житла, місця розташування закладів охорони здоров’я та освіти, закладів харчування і т.д.;
✅створення на базі одного з комунальних закладів соціальної їдальні для переселенців, де можна було б отримати гаряче харчування майже по собівартості;
✅відкрити представництво служби таксі, організувати дешеву оренду електросамокатів;
✅створити фермерське господарство, на котрому працювали б вимушені переселенці.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту