Чортків online

Оголошення про проведення громадського обговорення

Чортківська міська рада повідомляє, що з метою врахування зауважень і пропозицій громадськості щодо їх думки під час прийняття відповідного рішення, беручи до уваги рекомендації комісії при виконавчому комітеті Чортківської міської ради (протокол засідання від 28.04.2022), відповідно до Закону України від 24.05.2012 № 4865-VI «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», реалізації законного права населення Чортківської міської громади на участь у громадському обговоренні, що враховує взаємні інтереси та виключає виникнення соціальних конфліктів, відповідно до розпорядження міського голови від 28.04.2022 № 90 – од «Про організацію та проведення публічного громадського обговорення» на тему: «Про перейменування вулиці Юрія Гагаріна, вулиці Петра Чайковського та вулиці Степана Тудора».

З 28 квітня 2022 року по 05 травня 2022 року (включно) будуть проведені консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення на тему: «Про перейменування вулиці Юрія Гагаріна, вулиці Петра Чайковського та вулиці Степана Тудора».

Консультація з громадськістю стосується виключно населення Чортківської міської територіальної громади.

Ознайомитися з текстом можна на офіційному вебсайті Чортківської міської ради https://www.chortkivmr.gov.ua/ .

Основною метою перейменування вулиці Юрія Гагаріна, вулиці Петра Чайковського та вулиці Степана Тудора, є виконання вимог чинного законодавства, розпорядження міського голови.

З метою отримання консультації щодо проведення громадських обговорень на тему: «Про перейменування вулиці Юрія Гагаріна, вулиці Петра Чайковського та вулиці Степана Тудора» можна звернутися до відповідальних осіб:

Грещук Василь Степанович начальник відділу архітектури та містобудівного кадастру управління комунального господарства, архітектури та капітального будівництва Чортківської міської ради (вул. Тараса Шевченка, 21, 19 каб.);

Мацишин Зоряна Володимирівна головний спеціаліст відділу архітектури та містобудівного кадастру управління комунального господарства, архітектури та капітального будівництва Чортківської міської ради (вул. Тараса Шевченка, 21, 19 каб.). 

Письмові пропозиції та зауваження до проєкту на тему: «Про перейменування вулиці Юрія Гагаріна, вулиці Петра Чайковського та вулиці Степана Тудора» можна надавати з 28 квітня 2022 року до 05 травня 2022 року (включно) на електронну пошту –  https://www.chortkivmr.gov.ua/              із зазначенням прізвища, імені, по-батькові та адреси особи, яка їх подає. Анонімні пропозиції та зауваження не розглядаються.

Інститути громадянського суспільства, інші юридичні особи під час подання пропозицій і зауважень у письмовій формі зазначають своє найменування та місцезнаходження.

Пропозиції та зауваження у рамках громадського обговорення, фіксуються протоколом під час проведення засідання за круглим столом      06 травня 2022 року о 10.00 год. у залі засідань адміністративної будівлі за адресою: вул. Тараса Шевченка, 21, м. Чортків. Невід’ємною частиною даного протоколу є лист реєстрації учасників публічного заходу. Пропозиції та зауваження можуть повністю чи частково бути враховані або мотивовано відхилені.

Робоча група з підготовки на тему: «Про перейменування вулиці Юрія Гагаріна, вулиці Петра Чайковського та вулиці Степана Тудора» визначена відповідальною за обробку, аналіз, обґрунтування пропозицій та зауважень від громадськості.

Протокол доводиться до відома громадськості шляхом оприлюднення на веб-сайті Чортківської міської ради https://www.chortkivmr.gov.ua/ протягом трьох робочих днів з дня проведення громадського обговорення.

Один коментар до Оголошення про проведення громадського обговорення

  1. КАЗЬВА ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ сказав:

    Доброго дня!
    Прошу надати повну інформацію (або ж відповідне посилання на неї на сторінці ЧМР) щодо ініціатора/-ки/-ів чи ініціативної групи, які запропопонували перейменувати у місті Чорткові вулицю Петра Чайковського, пропозиція (чи ініціатива?) якого/яких, як на не лише мою «дуже суб’єктивно-упередженуу» думку, є дуже контроверсійною, чого, наприклад, не можна сказати про перейменування вулиць Степана Тудора та Юрія Гагаріна.
    Чому ж тоді не «декомунізувати» і перейменувати вулицю талановитого Художника Леопольда ЛЕВИЦЬКОГО, який у свій час захоплювався не лише лівими авангардовими,, але й комуністичними ідеями і навіть працював з часу кривавого вересня 1939 року міським головою Нашого Міста, в районній газеті «Нове життя» (згодом перейменована на «Зорю комунізму», а з 1991-го – «Голос народу»), а також в Будинку Совєтської Армії художником? Все ж перед тим, як робити такі «популярні серед народу» перейменування (і не лише їх!) бажано і навіть треба таким «ініціаторам» ЩОСЬ прочитати про всесвітньо відомого Композитора (до речі, з козацькими – українськими – коренями!), а вже потім радитись з «думкою місцевого населення».

    Мені, як платнику податків до міського бюджету, важливо також знати, якою була мотивація ініціатора/-ів ТАКОГО перейменування, за чиї кошти буде здійснено це перейменування і пов’язані з ним «супутні» витрати, а також і сукупна вартість цього перейменування.

    Прошу також надати текст (цитую з повідомлення на офіційній сторінці ЧМР) «протоколу громадського обговорення, яким воно фіксувалось під час проведення засідання за круглим столом 06 травня 2022 року» і який «доводиться до відома громадськості шляхом оприлюднення на веб-сайті Чортківської міської ради https://www.chortkivmr.gov.ua/ протягом трьох робочих днів з дня проведення громадського обговорення.»

    Заздалегідь вдячний за аргументовану і повну відповідь.

    Олександр КАЗЬВА
    вул. П.Карабіневича 13 кв.4,
    м.Чортків

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту