Чортків online

Нове життя. Як вимушені переселенці з Луганщини та Донеччини знайшли себе у Чорткові

З моменту повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну до Чортківської громади вимушено переїхали жити понад три тисячі людей з різних регіонів нашої країни, у тому числі – з Луганщини та Донеччини. Саме розповіддю про двох чоловіків із Попасної та одного із Маріуполя Чортківська міська рада розпочинає серію матеріалів «Нове життя». Це історії про людей, у котрих війна забрала все.
 
✅Олексій із Попасної
У Чорткові Олексія з сім’єю прийняли гостинно, допомогли із житлом, міський голова запропонував роботу у водоканалі слюсарем. До війни займався будівництвом вагонів, мав великий стаж та достатню зарплатню, тепер треба починати все з початку.
 
Швидше за все, Олексій навіть після української перемоги залишиться жити у Чорткові. Каже, що тут люди добріші та привітніші, хоча роками їх залякували злими бандерівцями. Також розвіює інші міфи про те, що на Сході України всі розмовляють російською: насправді все зовсім не так, україномовних – переважна більшість.
 
✅Євген із Попасної
У такій же ситуації опинився Євген із сім’єю, вони теж із Попасної. У Чорткові залишились випадково, планували їхати далі, але саме тут зламалась машина. Працівники місцевої СТО відразу знайшли житло, сподобалось місто, тепер мають роботу.
 
Довго не виїжджали з Попасної, бо направду було що втрачати. Євген мав власний бізнес – кафе, а також квартири, автомобілі. Тепер звикають до нового дому і, зізнається, Чортків значно красивіший за Попасну – є пам’ятки архітектури, вимощені бруківкою дороги.
 
✅Олександр із Маріуполя
Олександр із сім’єю виїхали із Маріуполя лише у квітні. Каже, що досі від побаченого там – волосся дибки. Працював у тамтешньому водоканалі, має величезний досвід у цій сфері, тож у Чорткові відразу влився в колектив та знайшов своє місце.
 
Розповідає, Чортків вивчив швидко, в будь-яку точку готовий заїхати із закритими очима. Всі люди, котрі йому траплялись на шляху за цей час у нашому місті, – ставляться дуже гостинно, постійно пропонують допомогу та виручають.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту