Чортків online

У міській раді відбулось засідання “техногенної” комісії: які рішення прийняли?

Сьогодні, 13 травня, на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді розглядали два питання. Перше – щодо встановлення додаткових систем оповіщення про повітряну тривогу, друге – про надання дозволу на продаж міцного алкоголю на території громади.
На «техногенній» комісії надали дозвіл на встановлення додаткових голосових сповіщень про надзвичайні ситуації: повітряну тривогу та інші сигнали небезпеки. Голосові сигнали звучатимуть із будівлі Чортківської міської ради.
 
Також зауважимо, що зараз працюємо над встановленням додаткової сирени для сповіщення про надзвичайні ситуації у с. Горішня Вигнанка. А кількома днями раніше ще одну сирену встановили у Чорткові по вул. Заводська.
 
Окрім того, члени комісії вирішили дозволити продаж міцного алкоголю на території Чортківської громади, оскільки у всіх сусідніх населених пунктах продаж алкоголю дозволений вже давно. Також чимало магазинів дозволяли собі незаконно продавати алкогольні напої з-під прилавка, при цьому не сплачуючи акцизного податку.
 
«Дозволити суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на території Чортківської міської територіальної громади, продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вина у торгівельних мережах та об’єктах торгівлі з 8 год. по 18 год., а закладах ресторанного господарства – з 11 год. по 21 год. з 14 травня 2022 року», – йдеться у рішенні.
 
Окрім того, НЕ ПРОДАВАТИМУТЬ алкоголь особам у військовій формі, працівникам правоохоронних органів, військовослужбовцям ЗСУ та територіальної оборони.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту