Чортків online

Грошова допомога для переселенців від УВКБ ООН: як її виплачують та хто може отримати кошти?

Агентство ООН у справах біженців виплачує грошові допомоги людям, які були змушені покинути свої домівки внаслідок воєнних дій з метою допомогти їм задовольнити потреби в тимчасовому житлі, їжі, гігієні, аби вони могли оселитись та відновити життя на новому місці. Із 16 травня у Чорткові розпочав свою діяльність пункт реєстрації БФ «Право на захист» для отримання грошової допомоги вимушеними переселенцями від УВКБ ООН. Відділення відкрили у приміщенні школи №2, що по вул. Хичія, 1. Раніше цю допомогу можна було оформити лише у Тернополі.
 
❗️Зауважимо, що Чортківська міська рада не має жодного відношення до даних виплат. Всю роботу пунктів реєстрації організовує благодійний фонд «Право на захист» під патронатом Агентства ООН.
✅Як зареєструватися для отримання грошової допомоги УВКБ ООН?
Вам необхідно звернутися до пункту реєстрації за адресою у м. Чорткові: вул. Хичія, 1 (будівля ЗОШ І-ІІІ ст. 2, поруч приміщення міськради). Графік роботи: з неділі по п’ятницю з 9.00 до 18.00 год.
✅Хто може звернутися за допомогою?
По грошову допомогу можуть звернутися особи, громадяни України та особи, що мають посвідку на постійне проживання в Україні, які були вимушені залишити місце проживання після 24.02.2022, через ведення активних бойових дій, та тимчасово проживають на території реалізації програми.
✅Які документи треба мати для реєстрації?
Паспорт (свідоцтво про народження для дитини) та ІНН кожного члена домогосподарства, якого ви реєструєте. Якщо ці документи втрачені чи знищені, підійде водійське посвідчення, є-документ ДІЯ, пенсійне і т.д.).
✅Чи потрібна присутність всіх членів родини?
Для реєстрації домогосподарства достатньо присутності одного представника родини із оригіналами документів на кожного члена родини, які переїхали з ним.
✅Яка сума грошової допомоги, та як вона буде нарахована?
Розмір допомоги становить 2220 грн на особу на місяць і буде виплачуватися одноразово відразу за 3 місяці із розрахунку на кожного члена вашого домогосподарства. Тобто, домогосподарство з 3 людей отримає відразу 19,980 грн за 3 місяці.
Протягом трьох тижнів з моменту реєстрації вся сума буде перерахована одному члену домогосподарства одним з наступних шляхів:
– шляхом переказу на банківський рахунок через фінансову установу Rapyd. Відповідні реквізити будуть занотовані протягом реєстрації.
– через Укрпошту для тих сімей, які не мають банківського рахунку, або дані щодо банківського рахунку були введені невірно. Перелік відділень Укрпошти буде надано після реєстрації.
✅Як записатися у чергу на реєстрацію?
Записатися у чергу можна безпосередньо у пункті реєстрації. Одна людина може записати в чергу лише одне домогосподарство за прізвищем. Для запису у чергу документи не потрібні!
Оскільки до пункту реєстрації можуть звертатись вимушені переселенці не лише із Чортківської громади, а із будь-якого населеного пункту, це створює черги. Відслідковувати чергу можна у телеграм каналі – https://t.me/Chortkiv_Registration.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту