Чортків online

ЧОРТКІВ, ДОБРОДЗЕНЬ ТА ЗАВАДСЬКЕ ПРОДОВЖУЮТЬ СПІВПРАЦЮВАТИ!

Чортків продовжує тісно співпрацювати із містами-побратимами з Польщі. Особливу підтримку наше місто відчуло від початку повномасштабного вторгнення московитів в Україну. Неодноразово із братніх Добродзеня та Завадського до Чорткова приїжджала гуманітарна допомога: як для військовослужбовців ЗСУ, так і для вимушених переселенців, котрі знайшли прихисток у нашій громаді.
 
Сьогодні міський голова Чорткова Володимир Шматько разом із колегами з міської ради провів дві онлайн-зустрічі із бурмістром Добродзеня Анджеєм Яшінські та Завадського Маріушем Стаховські.
 
Спершу Володимир Шматько подякував польським друзям від усього українського народу за постійну допомогу протягом трьох місяців, за гуманітарні вантажі, за прийнятих у себе вимушених переселенців, за військову допомогу, за постійне здорове лобіювання питання України на міжнародній арені. Зауважимо, що у Добродзені досі проживає понад 350 українців із регіонів, де ведуться активні бойові дії, а у Завадському – 130.
 
Користуючись нагодою, очільник Чортківської громади вкотре попросив польських бурмістрів активно спілкуватись із високопосадовцями своєї країни, щоб вони всебічно ініціювали швидке прийняття України до Європейського Союзу. Хоча Польща, як ніхто інший, вже давно є найбільшим та надійним другом України.
 
Міські голови домовились і надалі співпрацювати, зокрема максимально використовувати європейські грантові програми та проекти, спільно готуючи заявки, котрі дозволять здобувати донорські кошти на покращення міської інфраструктури чи проведення заходів.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту