Чортків online

КОЛЕКТИВ БІЛІВСЬКОЇ ОПОРНОЇ ШКОЛИ ВИСАДИВ 50 СОТОК ГОРОДИНИ

 
Майже 50 соток городини висадили працівники Білівської опорної школи на своїй земельній ділянці відразу поруч зі школою. Картопля, морква, цибуля, червоний буряк, капуста, помідори, квасоля, огірки та навіть кріп з петрушкою – вся городина вже успішно зійшла.
Як розповів директор школи Володимир Гнатусько, весь колектив школи таким чином долучається до Всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги», спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи.
«Виникла така ідея – висадити власну городину та зробити свій внесок у нашу спільну перемогу. Зібрав колектив, проговорили задум, більшість підтримала, почали працювати. До праці нікого не змушуємо, але щиро радію, що фактично усі вчителі та технічні працівники самі виявляють бажання допомогти. Адже розуміють, що осінь та зима будуть важкими для всіх українців. Тож десь зараз потрібно трішки більше попрацювати, щоб потім було легше», – каже Володимир Гнатусько.
Частину насіння придбали за власний кошт, частину безкоштовно дали добрі люди. На земельній ділянці пораються фактично щодня. Загадувати врожай ніхто із працівників школи не хоче, бояться наврочити, втім сподіваються, що вродить гідно.
Що робитимуть із врожаєм – поки що не вирішили остаточно. Шляхи два. Перший – продуктами харчуватимуть школярів, другий – продати городину, а отримані кошти вкласти у школу. Зокрема, каже директор, першим своїм завданням вважає створення повноцінної актової зали, якої зараз фактично немає. Де діти змогли б відпочивати, проводити заходи, концерти і т.д.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту