Чортків online

ДЕКОМУНІЗАЦІЯ У ЧОРТКОВІ: ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ ВУЛИЦІ, КОТРІ МАЛИ ЗВ’ЯЗОК ІЗ КРАЇНОЮ-АГРЕСОРОМ

 
Сьогодні на засіданні сесії Чортківської міської ради депутати підтримали рішення про перейменування трьох вулиць нашого міста.
Загалом, зміни стосувалися таких вулиць міста, котрі мали зв’язок країною-агресором.
Отож, нові назви отримали:
✅ вулиця Юрія Гагаріна – вулиця Генерал-майора Сергія Кульчицького;
✅ вулиця Петра Чайковського – вулиця Богдана Гаврилишина;
✅ вулиця Степана Тудора – вулиця Героїв Маріуполя.
До уваги мешканців даних вулиць! Жодних документів у зв’язку із перейменуванням змінювати не потрібно. Додатково ви можете отримати копію рішення сесії про перейменування вашої вулиці.
📌 ДОВІДКОВО: Сергій Кульчицький – український військовий, генерал-майор, начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України, Герой України. Батько Сергія – виходець із села Чорнокінці (Чортківський район). Сам майбутній генерал-майор народився 17 грудня 1963-го року у Німеччині.
Перш ніж розпочати офіцерську службу, одружився з Надією Богданівною Дребіт, з якою він познайомився трьома роками раніше в Чорнокінцях на Тернопільщині.
Навесні 2014 року, в умовах початку російської збройної агресії проти України, генерал-майор Кульчицький брав активну особисту участь у створенні першого добровольчого підрозділу, сформованого із активістів Самооборони Євромайдану, — 1-го резервного батальйону Національної гвардії. Разом із підготовленими ним резервістами вирушив у район проведення антитерористичної операції на Схід України. Від першого дня він був разом зі своїми солдатами, жив у наметі, їв солдатську їжу, бувало, сам і готував.
У 2014-му році загинув на Сході України, захищаючи Батьківщину від рук рашистів.
📌 Богдан Гаврилишин – український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч, меценат, колишній член Римського клубу, іноземний член НАН України, президент Фонду Богдана Гаврилишина. Навчався у Чортківській гімназії імені Маркіяна Шашкевича.
Народився 19 жовтня 1926 року у містечку Коропець (нині смт, Монастириський район, Тернопільська область, Україна.
З 1988 року працював на громадських засадах в Україні. Від здобуття Україною незалежності був радником кількох Президентів України, прем’єр-міністрів, голів Верховної Ради.
1990 року заснував Міжнародний інститут менеджменту в Києві. У 1996—1997 роках — директор Міжнародної академії довкілля в Женеві.
Проводив семінари, головував на конференціях, читав лекції в університетах для груп фахівців та на міжнародних конференціях у більш, ніж 70 країнах.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту