Чортків online

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЧОРТКОВА ВИСТУПИВ НА ФОРУМІ МІСЦЕВОЇ СОЛІДАРНОСТІ ПОЛЬЩА-УКРАЇНА

 
Сьогодні, 14 червня, міський голова Чорткова Володимир Шматько виступив на форумі місцевої солідарності Польща-Україна. Серед запрошених – українські та польські громади, громадські та волонтерські організації, представники бізнес спільнот, які підтримують Україну у боротьбі проти рашистів.
В ході зустрічі європейські представники запевнили, що неабияк співчувають нашій ситуацій та надалі продовжуватимуть підтримувати Україну всіма можливими способами. Вони зазначили, що розуміють усю серйозність ситуації та вдячні українцям за таку мужню боротьбу.
«Від імені чортків‘ян і усіх українців хочу щиро подякувати за допомогу та підтримку України. Ваша гостинність та підтримка – направду неоціненні. Окремо хочу відзначити громади Польщі, котрі продовжують допомагати та приймати українців. Дякую польському уряду та бізнесу за вагому підтримку та розуміння, за ваше лобіювання інтересів України в Європарламенті.
На жаль, Україні зараз неабияк потрібна військова амуніція та зброя і ми надіємося на розуміння європейців. Зараз наші збройні сили захищають демократію та незалежність усього цивілізованого світу.
Агресія рашистів продовжується. Це терористи, котрі воюють та вбивають мирних жителів. Ми точно переможемо, бо з нами Бог, з нами правда і з нами великий польський народ», – звернувся до учасників форуму Володимир Петрович.
Відзначимо, Польща є однією із країн Європейського Союзу, котра з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну, неабияк допомагає нашій державі. Їх муніципалітети відправляють гуманітарну допомогу своїм партнерам, надають притулок та намагаються запропонувати найкращі умови проживання людям, які тікають від війни.
Для Чорткова велику цінність мала допомога міст-побратимів із Польщі. У нас таких чотири – Гміна Добродзень, Гміна Корчина, Завадське та Лежайськ.
Окрім того, протягом війни наше місто отримало допомогу із міст Ченстохова, Любачів, Щецин, Торунь, Радзимін, Коніна, Познань (від співробітників приватної фірми Lafrentz Polska), Піліца.
Варто зазначити, що від муніципалітетів усіх цих міст, від їх мешканців, благодійних та громадських організацій ми отримали величезну кількість гуманітарного вантажу. Продукти харчування, гігієнічні засоби, медикаменти, військова амуніція, одяг – це все до Чорткова надійшло не одноразово і продовжує приходити.
Нагадаймо, Добродзень та Завадське надали гуманітарний вантаж загальною вартістю понад 2 млн гривень. Це були меблі, подушки, ковдри, побутова техніка для облаштування гуртожитку для тимчасово переміщених українців. Загалом, з усіх польських міст надійшло понад 100 тонн гуманітарного вантажу.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту