Чортків online

ЛІТО – СПЕКИ ЧАС: ЯК ЗБЕРЕГТИ СИЛИ ТА ЗДОРОВ’Я

 
Нарешті у Чортків прийшло справжнє літо, а з ним – сильна спека та яскраве сонце. Стовпчики термометрів подекуди сягають +35ºС.
Як боротися із перегрівом організму та тепловим ударом у спекотні дні, перебуваючи вдома, в офісі, в транспорті, на вулиці?
Пропонуємо вам кілька простих порад, які допоможуть адаптуватися до літньої жари та зберегти сили для повсякденних справ. А головне – вберегти здоров’я в спеку.
🌞 ЩО ЇСТИ ТА ПИТИ В СПЕКУ?
✔️ Добре тамує спрагу звичайна вода без газу. Уникайте газованих солодких напоїв – вони лише підсилюють відчуття спраги і містять багато цукру. Також допоможе теплий зелений чи трав’яний чай.
✔️ Зі страв надавайте перевагу легким овочевим салатам та стравам із фруктів. Уникайте важкої жирної їжі та хлібобулочних виробів.
✔️ Їжте часто, але невеликими порціями. Страви не повинні бути занадто гарячими.
🌞 ЩО ОДЯГТИ НА ПРОГУЛЯНКУ ЧИ РОБОТУ?
✔️ Влітку, а особливо під час спеки, віддавайте перевагу легким натуральним тканинам – тіло повинно дихати. Бажано, щоб одяг був світлих кольорів та вільного крою.
✔️ Виходячи на вулицю, не забувайте про головний убір – капелюх чи хустинку. Вони також повинні бути із натуральних матеріалів. Варто додати до свого гардеробу влітку і сонячні окуляри.
🌞 ЯК РЯТУВАТИСЯ ВІД СПЕКИ У ПРИМІЩЕННІ?
✔️ У години найбільшої спеки закривайте вікна та двері на балкони. Приміщення краще провітрювати звечора та зранку, коли ще є прохолода. Не нехтуйте жалюзями та шторами.
✔️ Хороший спосіб охолодити кімнату – зволожити повітря у ній. Це можна зробити, поставивши у ній ємність із холодною водою.
🌞 ЯК РЯТУВАТИСЯ ВІД СПЕКИ НА ВУЛИЦІ?
✔️ У найспекотніші дні з 11:00 до 18:00 години намагайтеся не виходити на вулицю.
✔️ Перед виходом на вулицю прийміть прохолодний душ.
✔️ Завжди майте із собою пляшку негазованої води чи чаю.
✔️ Намагайтеся перебувати у тіні.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту