Чортків online

Діти чортківських військових та постраждалі внаслідок ракетних обстрілів їдуть на безкоштовний відпочинок у Латвію

 
Друзі Чорткова по усій Європі продовжують подавати руку допомоги. Цього разу невеличке затишне містечко Талсі, що у Латвії, ще за декілька днів до офіційного підписання угоди про партнерство між муніципалітетами, прийме до себе на відпочинок понад два десятки дітей із Чортківської громади.
Угоду про побратимство між містами підпишуть Чортківський міський голова Володимир Шматько та голова Талсійської повітової ради Сандра Петерсоне вже 9 серпня у Латвії. Втім латвійці вирішили не дочікувати офіційного підписання, запросивши дітей військовослужбовців із Чортківської громади та дітей, що постраждали внаслідок ракетних обстрілів Чорткова до себе на відпочинок. 24 дитини, котрих супроводжуватимуть троє дорослих, перебуватимуть у Латвії з 7 по 16 серпня. Проживання, харчування та всі інші видатки повністю бере на себе латвійська сторона. Чортківська міська рада ж забезпечуватиме транспорт для діток.
Такі вчинки європейських партнерів – найкраща відповідь на запитання «Що таке міста-побратими і для чого це потрібно?». Справжні друзі України та зокрема Чорткова турботою та допомогою проявили себе в скрутний та страшний час війни. Від братніх Добродзеня, Корчини (Польща), Безьє (Франція) ми отримали десятки тонн гуманітарної допомоги для військових, вимушених переселенців, меблі для облаштування гуртожитку для переселенців у школі №3, де зараз триває ремонт і тд.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту