Чортків online

За час війни допомоги від ФССУ отримав 1 мільйон українців

За час війни допомоги від ФССУ отримав 1 мільйон українців

З початку війни Фонд соціального страхування України виплатив майже шість мільярдів гривень лікарняних і декретних допомог. Матеріальне забезпечення від ФССУ у війну отримав понад один мільйон працюючих українців.

Фонд продовжує гарантувати державний страховий захист у повному обсязі.

Аби забезпечити виплати лікарняних попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівцями Фонду було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду за місцем обліку як ВПО або реєстрації.

Перелік усіх працюючих відділень Фонду, графік їх роботи та контакти за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw.

Нагадаємо, дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до ФССУ за лікарняним працівника. Слідкувати за станом фінансування можна у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви від вашого роботодавця).

 

Фонд профінансував 77,3 млн грн для забезпечення потерпілих медичним і постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням

За підсумками І півріччя 2022 року Фонд соціального страхування України виплатив 77,3 мільйона гривень для здійснення оплати наданих послуг особам, які доглядають та допомагають у побутових справах потерпілим на виробництві з інвалідністю.

Фінансування цих медико-соціальних послуг дозволяє Фонду забезпечити потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема осіб, які не можуть самостійно рухатись, необхідною підтримкою – від системного проведення медичних процедур на дому до допомоги в прийнятті їжі тощо.

Упродовж перших шести місяців цього року виплати на спеціальний медичний догляд отримали 592 особи, на постійний сторонній догляд – 1 866 осіб, на побутове обслуговування – 2 266 осіб.

Сума витрат на необхідний догляд за потерпілим залежить від виду догляду, встановленого МСЕК, і не може бути меншою (на місяць):

Нагадаємо, облік потерпілих, які мають право на забезпечення спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням, ведуть робочі органи виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням справ про страхові виплати потерпілих. Для взяття на облік потерпілий (законний представник потерпілого) повинен подати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду заяву про забезпечення необхідними видами догляду та висновок МСЕК із визначеною потребою.

Внаслідок бойових дій постраждав 489 працівників, 147 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 235 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові.

Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 489 працівників (+8 за останній тиждень), 147 з них загинули.

Найбільша кількість потерпілих зареєстрована:

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

Фонд виплатив 963,5 мільйона гривень щомісячних страхових виплат у липні

Щомісячні страхові виплати від Фонду соціального страхування України упродовж липня вже отримали понад 180 тисяч потерпілих на виробництві та членів їх родин.

Загалом у цьому місяці перераховано на банківські картки або доставлено листоношами 963,5 мільйона гривень щомісячних страхових виплат.

Такі виплати в повному обсязі компенсують потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності та фінансуються у наступному місяці за попередній.

Оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних і декретних допомог оновлюється у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.

Чи оплачуються лікарняні, якщо хвороба чи травма настали внаслідок сп’яніння?

Фонд соціального страхування України опікується близько 11 мільйонами працюючих українців – навіть в умовах війни усі вони забезпечуються Фондом виплатами і допомогами. Однак у деяких випадках людина може втратити право на отримання допомоги.

Чи оплачуються лікарняні, якщо хвороба чи травма настали внаслідок сп’яніння?

Нагадаємо, оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних та декретних допомог щоденно оновлюється у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту