Чортків online

Родичі загиблих воїнів підняли синьо-жовтий стяг на горі Юрчинських

Стало хорошою традицією щорічно, 23 серпня, на горі Юрчинських проведення урочистої церемонії підняття Державного прапора України – головного символу незалежності та незламності нашої Батьківщини. Не став винятком і цей рік.
 
Священнослужителі різних конфесій освятили національний стяг та разом із громадськістю помолилися за здоров’я захисників, котрі зараз боронять Україну від російських терористів.
 
«Прапор – це святий символ для кожного українця, в ньому відчувається ідентичність, ментальність та самобутність. Це не просто полотнище двох кольорів – це справжнє відображення працьовитості, незламності та свободи нашого народу.
 
Впродовж століть українці відстоювали право бути вільними, зараз ця боротьба триває. Наші кращі дочки і сини відстоюють незалежність та демократію цілого світу. Сьогодні ця молитва – це вдячність всім тим, хто захищає українців від навали росіян та прохання Бога дарувати нам довгоочікуваний мир і спокій», – звернувся до присутніх Преосвященний Владика Димитрій Григорак.
 
Опісля освячення, право підняти державний стяг надали дружині та онукові загиблого воїна Миськова Сергія та дочці Басістого Сергія. Зазначимо, обидва чортків’яни загинули цього року на Донеччині.
 
Завершилися урочистості спільним виконанням пісні-молитви «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни».
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту