Чортків online

Заклади освіти Чортківської громади готуються до початку навчального процесу

 
Цьогорічний навчальний рік розпочнеться для усіх українських школярів у нових реаліях. Тому підготовка освітніх закладів, на жаль, не закінчується на ремонтах у класах та підготовки освітнього простору до прийому учнів. Всі школи перед початком навчання повинні подбати про наявність найпростіших укриттів та облаштування там відповідних умов.
Варто зазначити, що більшість шкіл та садочків мають найпростіші укриття та протягом літнього періоду підготували їх відповідно до вимог. Сьогодні комісія здійснила об’їзд ряду шкіл Чортківської громади, оглянувши санвузли, їдальні, класні кімнати, спортивні зали, майстерні, кабінети хімії та фізики. Найбільше уваги члени комісії все ж приділили обстеженню тимчасових укриттів.
«Кожне приміщення, де перебуватимуть діти під час повітряної тривоги, повинне бути забезпечене питною водою, оснащене системою вентиляції, електроенергією. Там обов’язково має бути аптечка із ліками, котрі необхідні для надання невідкладної допомоги. Також достатня кількість місць для сидіння.
Бачимо, що всі навчальні заклади роблять усе можливе, щоб підготуватися до прийому учнів. Більшість робіт уже завершено, в окремих навчальних закладах дообладнують санвузли, завершують косметичні ремонтні роботи тощо. Варто зазначити, що практично у всіх укриттях є безпровідний Інтернет», – розповіла начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук.
Зазначимо, що остаточне рішення про форму навчання буде прийнято Тернопільською обласною військовою адміністрацією найближчим часом.
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту