Чортків online

У Чортківській громаді збільшується кількість хворих на коронавірус

 
На жаль, у Чортківській громаді спостерігається тенденція росту кількості на коронавірусну інфекцію. Якщо три тижні тому із 60 забраних зразків ПЛР позитивними виявлялися 5-10, то вже другий тиждень поспіль ковід-позитивних виявляється 35-40 пацієнтів. Лікар-епідеміолог Микола Михайлюк розповідає, що така динаміка спостерігається вже близько двох-трьох тижнів.
Слід відзначити, що 60-80% пацієнтів, котрі отримали позитивний тест – не отримали жодної дози вакцини. Окрім того, всі хворі – люди старшого віку, дітей серед них практично немає.
Також лікар припускає, що різкого росту кількості хворих, так як було в попередні роки, очікувати не слід, бо все ж багато чортків’ян, по-перше, вже перехворіло і не один раз, по-друге, багато людей все ж дослухалися порад лікарів і пройшли вакцинацію.
До слова, зараз на амбулаторному лікуванні в інфекційному відділенні Чортківської лікарні перебуває 33 хворих. Жоден із них, на щастя, не підключений до апарату ШВЛ. Окрім того, ще 80 пацієнтів лікуються під наглядом сімейних лікарів вдома.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту