Чортків online

Чортків офіційно отримав нові міста-побратими: Безьє та Первомайський

 
Сьогодні, 4 вересня, у день відзначення 500-ліття Чорткова, наше місто офіційно отримало ще два міста-побратими. Йдеться про французьке Безьє та місто Первомайський, що на Харківщині.
Угоду про партнерство між містами урочисто та офіційно підписали міський голова Чорткова Володимир Шматько із міським головою Безьє Робером Менаром та головою Первомайської міської ради Миколою Бакшеєвим. Попередньо рішення про побратимство між містами ухвалили депутати Чортківської та Первомайської міських рад, а також депутати муніципалітету Безьє.
Угода передбачає співпрацю міст у сфері економіки, права, розробку та реалізацію спільних культурних проектів, обмін досвідом в сферах освіти, медицини, спорту, туризму тощо.
Безьє – одне з найстаріших міст Франції. Розташоване на півдні країни. У місті проживає близько 78 тисяч людей. Оскільки місто дійсно має глибоку історію, у ньому є багато культурних та історичних пам’яток – античний амфітеатр, собор Святого Назарія, церква Святої Мадлени і т.д. Діючий міський голова – Робер Менар, якого у березні 2020 року вдруге переобрали на цю посаду. Рішення про партнерство між містами депутати обох рад прийняли ще наприкінці березня цього року, втім офіційно підписали угоду очільники міст лише сьогодні. Втім, не до кінця вирішені «паперові» моменти не завадили Безьє та Роберу Менару активно допомагати Чорткову, вимушеним переселенцям громади, українському війську протягом чотирьох місяців. Десятки тонн гуманітарної допомоги (продукти, гігієна, медикаменти), багато дороговартісної побутової техніки для постраждалих внаслідок ракетних обстрілів у Чорткові, організований літній табір у Безьє для дітей із Чорткова, чиї батьки воюють на передовій, теплий прийом вимушених переселенців у Франції та чимало іншого – так проявляє своє підтримку Безьє!
Первомайський – місто обласного значення в Лозівському районі Харківської області, адміністративний центр Первомайської міської громади. Діючий міський голова – Микола Бакшеєв. Місто за розмірами дуже схоже до Чорткова, адже і площа, і кількість жителів – майже ідентичні. Історія міста починається у 1869 році, коли була прокладена залізниця. Місто почало активно розбудовуватись із 1960-х років, коли розвивалась база будівельної індустрії, транспорт, будувались заводи та лікарня. Зараз Первомайський, як і уся Україна, робить все можливе задля якомога швидшої перемоги, хоча московські окупаційні війська знаходяться зовсім недалеко від нового міста-побратима Чорткова.
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту