Чортків online

Офіційні делегації зустрілись із вимушеними переселенцями, котрі проживають у Чорткові

 
Гості, котрі завітали до Чорткова з нагоди 500-ліття, зустрілися із тимчасово переміщеними українцями, що зараз проживають у нашому місті. Розпочалася зустріч зі спільної молитви та благословення від Преосвященного Владики Димитрія Григорака.
Від імені внутрішньо переміщених українців Владика щиро подякував за підтримку та постійну гуманітарну допомогу від європейських міст.
«В цей день місту 500 років. Ми не могли собі дозволити не завітати до вас – всі ми єдині і всі ми – українці. Неважливо хто із якого міста, всі ми брати і сестри.
Головне зараз – це наша перемога і єдність. Віримо, що в скорім часі ви зможете повернутися в український Сєверодонецьк, Харків, Маріуполь, Херсон», – зазначив міський голова Чорткова Володимир Шматько.
Всі гості зі сльозами на очах висловили свої співчуття та підтримку вимушеним переселенцям. Зокрема, мер міста Безьє (Франція) Роберт Менард звернувся до присутніх із такими словами:
«Я хочу вам сказати, що ми з вами сьогодні і завтра, і завжди, коли ви будете потребувати цього. Ваші рани – це ціна нашої свободи і демократії в Європі. Велике дякую, за те, що ви стоїте за нашу свободу, що ви такі незламні і відважні. Вся Європа і місто Безьє з вами назавжди!»
Окрім того, для потреб українців, якими опікується Бучацька Єпархія, Роберт Менард подарував сертифікат на отримання побутової техніки (телевізора, мікрохвильової печі та кавоварки). Гуманітарний штаб, що діє при міській раді, вручив вимушеним переселенцям набори постільної білизни та рушники.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту