Чортків online

Спільна заява щодо агресії російської федерації проти України та подолання її наслідків

 
Ми, що нижче підписалися, рішуче засуджуючи неспровоковану агресію Російської Федерації проти України, засвідчуємо нашу непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.
11 червня 2022 р. стався жахливий акт військової агресії – ракетні удари – на військовий та цивільні об’єкти, розташовані у м. Чорткові Тернопільської області, внаслідок якого місто та його мешканці зазнали значних ушкоджень здоров’я та матеріальних збитків, зокрема постраждала 31 особа, отримавши різні ступені тяжкості тілесних ушкоджень, а також пошкоджено 420 квартир.
Право на життя має поважатися та гарантуватися. У зв’язку з цим, необхідно утримуватися від військових нападів на цивільне населення та цивільні об’єкти, забезпечити безпеку медичних закладів, персоналу та машин швидкої допомоги, забезпечити безперешкодний доступ цивільного населення до безпечних шляхів евакуації, медичної допомоги, продуктів харчування та інших необхідних засобів, а також для забезпечення швидкої та безперешкодної доставки гуманітарної допомоги та пересування співробітників гуманітарних організацій.
Ми закликаємо державу-агресора припинити свою агресію, повернутися на шлях дипломатії та підтвердити прихильність до європейських цінностей.
Чортківська міська територіальна громада (Україна), міський голова Володимир ШМАТЬКО
Місто Добродзень (Польща), заступник міського голови Міхал ТУЛ
Талсійська міська рада (Латвія), голова Сандра ПЕТЕРСОНЕ
Місто Безьє (Франція), міський голова Робер МЕНАР
4 вересня 2022 року
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту