Чортків online

Ковід повертається: у Чортківській громаді спостерігається ріст кількості хворих

 
💉 «За останні два тижні у Чортківській громаді зафіксовано 91 випадок хворих на COVID-19. Минулого року, станом на 8 вересня, за такий же проміжок часу було виявлено – 35 ковід-позитивних», – зазначив Микола Михайлюк завідувач Чортківського міськміжрайонного відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».
💉 Окрім того, в інфекційному відділенні Чортківської міської лікарні зараз перебуває 32 хворих із позитивним ПЛР-тестом, у всіх них підтверджена пневмонія, 15 із них – потребують кисню.
💉 Микола Євгенович також зазначив, що зараз суттєво пришвидшився час очікування результатів. Тепер дізнатися про хворобу можна в той самий день, через 2-3 години після забору аналізу. Тому, відчувши симптоми недуги, варто одразу звернутися до сімейного лікаря та обмежити коло спілкування, щоб не поширювати інфекцію.
💉 Підкреслимо, що 75-80% усіх пацієнтів не мають жодної дози вакцини. Лікарі попереджають, що зараз найбільш сприятливий час вакцинуватися і наголошують, що бустерна доза вакцини від COVID-19 суттєво підвищує опірність організму до інфекції та допомагає легше переносити хворобу.
💉 До слова, змінилися і симптоми коронавірусної інфекції. Зазвичай у пацієнтів не спостерігається високої температури, вона тримається на рівні 37-37.4, погіршується самопочуття, біль в горлі та слабкість.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту